Yeni Doğum Yapan Annelere Anlamlı Ziyaret

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından yeni doğum yapan annelere anlamlı ziyaret gerçekleştirildi.

Yeni Doğum Yapan Annelere Anlamlı Ziyaret
Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü nün koordinasyonunda, Emzirme Haftası dolayısıyla Bartın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Devlet Hastanesi işbirliği ile yeni doğum yapmış anneler ziyaret edildi.

.Ziyaret esnasında Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gülşah Arslan emzirme teknikleri konusunda, Diyetisyen Müzeyyen Elmas Kara’da anne ve yeni doğan bebeklerin beslenmesi konusunda bilgiler verdi. Bu anlamlı günde yeni doğum yapmış annelere,hastane çalışanları ve personellere karanfil dağıtıldı. Yeni doğan bebeklerin beslenmelerine çok dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Dr. Gülşah Arslan, “Dünya Sağlık Örgütü ve UNİCEF her bebeğin doğumdan itibaren İlk 6 ay boyunca tek başına anne sütü ile beslenmesini, 6.aydan itibaren de ek besinlerle birlikte olmak koşulu ile 2 yaşına kadar anne sütü ile beslenmesinin devam ettirilmesini önermektedirler. Buna karşın ülkemizde pek çok bebeğimize 6 aydan çok önce ek gıdalara başlanmakta ve bir çoğu da 2 yaşından önce anne sütü ile beslenmeden mahrum bırakılmaktadır. Hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından itibaren UNİCEF işbirliğinde “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Hastaneler” programı yürütülmektedir. Başarılı emzirme, annenin bebeğini emzireceğini ve bunu başaracağına inanması ile başlar. Nasıl emzireceğini bilen anne kendine güven duyar” dedi.

Kaynak: İHA