Suriyeli Gençlere Türkçe Yeterlilik Sertifikası

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkçe dil kurslarını başarıyla tamamlayan Suriyeli öğrencilere sertifikalarının verileceğini açıkladı.

AFAD’dan yapılan açıklamada; 2011 yılı Nisan ayından bu yana Suriye’de yaşanan iç çatışmalardan dolayı ülkeye gelen Suriye vatandaşlarının barınmadan sağlığa, gıdadan eğitime tüm insani ihtiyaçları Başbakanlık AFAD koordinasyonunda sağlandığına dikkat çekilerek, “Bu çerçevede eğitimlerine ara vermek zorunda kalan lise mezunu veya üniversite öğrencisi olan Suriyeli gençlerin ülkemizde eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli olan “Türkçe Yeterlilik Sertifikası” almalarını sağlamak amacıyla “TÖMER Dil Kursu” projesi hayata geçiriliyor” denildi.

Başbakanlık AFAD, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve UNICEF işbirliğinde hayata geçirilen proje kapsamında Türkçe Dil Kursları ilk mezunlarını vereceği belirtilerek şöyle denildi:
“Bin 700 öğrenci ile başlayan Türkçe dil kurslarını başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları Başkanlığımız ve Yurtıdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’ndan yetkililerin de katılımıyla UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman ABULABAN ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz COŞKUN tarafından Gaziantep, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta 02-03 Ekim 2013 tarihlerinde düzenlenecek törenlerde takdim edilecek.”
Kaynak: İHA