Mhp Genel Başkan Yardımcısı Demirel, Eskişehir'de Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Genel merkez olarak 'Üretken Belediyecilik' adı altında bir çalışma hazırladık ve tanıtımlarını yapıyoruz. Üretken belediyecilik, MHP belediyeciliğinin gerçek yüzüdür" dedi.


Demirel, Eskişehir'de partisinin il binasında düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, İslam aleminin bayramını kutladığını söyledi.

İslam coğrafyasındaki acılı günlerin bitmesi temennisinde bulunan Demirel, "Suriye bugün Cenevre'de toplantıya katılacağını açıklamış. İnşallah bu huzursuzluklar, sıkıntılar biter. Hep beraber can cana, baş başa dertleşir, gönülleşir, birbirimizle mutlu bayramlar geçiririz" dedi.

- Yerel seçimlere doğru

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili olarak il ve ilçe teşkilatlarının adaylıklar hakkında değerlendirmeler yaptıklarını ifade eden Demirel, şöyle konuştu:

"Teşkilatımız değerlendirme sonuçlarını bize bildirdi. Gelen sonuçlarda mutabık olduk. Eskişehir'de MHP'nin büyükşehir adayının eski vali Kadir Çalışıcı olduğunu duyurmuştuk. Çalışıcı'nın adaylığının partimiz adına bir çok avantajı var. Öncelikle Eskişehirli kendisini tanıyor ve Eskişehirli kendisini 'iyi' tanıyor. Çalışıcı, çok yakın zamanda bu kentin valiliğini yaptı dolayısıyla Eskişehir'in hala mevcut sorunları ve bunlarla ilgili çözümleri hakkında bilgi sahibi. Bütün bunları değerlendirdiğimiz zaman ilimiz iyi bir tercih yaptı. Hemşehrilerimizden de olumlu geri bildirimler alıyoruz. Çalışıcı'nın adaylığının Eskişehir için bir fırsat olduğunu düşünüyorum."

Demirel, parti olarak yerel seçimlere iddialı bir hazırlık yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Seçimlerin ülke için öneminin hepimiz farkındayız. Yerel seçimlerde iddialı olduğumuzu adaylarımız üzerinden görmeniz mümkün. Eskişehirli, yerel yönetimlerle ilgili bir fırsat penceresi içinde. Bunu değerlendirirse hem kentliler bundan memnun olacak hem de Türkiye'de bir rahatlama olacaktır. Genel merkez olarak 'Üretken Belediyecilik' adı altında bir çalışma hazırladık ve tanıtımlarını yapıyoruz. Üretken belediyecilik, MHP belediyeciliğinin gerçek yüzüdür."

Kaynak: AA