717 Kiloluk Rekor Eroin, Adli Emanete Alındı

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda bir TIR içerisindeki bulaşık makinelerine gizlenmiş halde ele geçirilen 717 kiloluk rekor eroin, savcılık talimatıyla adli emanete sevk edildi.


31 Temmuz 2013 tarihinde, içerisinde bir firmaya ait çamaşır ve bulaşık makinesini Bosna Hersek’e ihraç etmek üzere Hamzabeyli Sınır Kapısı’na gelen Hırvatistan plakalı TIR’da yapılan x-ray aramasında normalden fazla yoğunluk tespit edilmiş, yapılan aramada 10 adet bulaşık makinesinin içerisine gizlenmiş, bin 400 paket halinde, piyasa değeri yaklaşık 36 milyon TL olan 717 kilo 694 gram eroin ele geçirilmişti.

Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince el konulan 717 kilo 694 gram ağırlığındaki rekor eroin, savcılığın kararı doğrultusunda adli emanete gönderildi.

TRAKYA’DAKİ GÜMRÜK KAPILARINDA REKOR
717 kilo eroin, Trakya’daki gümrük kapılarından bugüne kadar yakalanan en yüksek miktardaki eroin olarak kayıtlara geçerken, geçtiğimiz hafta Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da Hamzabeyli Sınır Kapısı’nı ziyaret ederek, eroini ele geçiren personeli tebrik etmişti.
Kaynak: İHA