Yolcular İstedi, Onlar Da 'O Lokum'Dan Sonra 'O Çikolata'Yı Üretti

"Türkiye'nin ilk özel otogarı" olan ve yılda yaklaşık 2,5 milyon yolcunun ağırlandığı Afyonkarahisar Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde , vatandaşların görebildiği özel odalarda "O Lokum" adıyla yapılan üretime, yolcuların talebiyle "O Çikolata" ürünü eklendi.


AFTAŞ İşletme Müdürü Osman Altınay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otogar esnafının bir araya gelerek yaklaşık 5 yıl önce kurduğu tesisten günde ortalama 8 bin yolcunun yararlandığını söyledi.

İsimsiz ürettikleri garaj lokumunun çok beğenildiğini, yolcuların hediye olarak götürmek için satın alırken "O lokumdan istiyorum" demesi üzerine "O Lokum" adının patentini aldıklarını hatırlatan Altınay, "Otagarımız bünyesinde ulaştırma sektöründen ayrı olarak üretim sektörümüz de var. Bunların başında Afyonkarahisar'ın kendine özgü ürünleri olan kaymaklı lokum, kaymaklı şeker, pişmaniye ve son olarak da çikolata üretimi geliyor" dedi.

Altınay, vatandaşlar arasındaki eskiden kalma "Otogardan ürün alınmaz, otogar sadece geliş geçiş noktasıdır" anlayışını değiştirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Ürünlerinin hiçbirinde glikoz, katkı maddesi ve yapay tatlandırıcı bulunmadığını vurgulayan Altınay, şöyle devam etti:

"Afyonkarahisar'da yüzde 100 manda kaymaklı lokumu biz üretiyoruz. Bizim için özel manda kaymağı üreten arkadaşlarımız var. Onlardan aldığımız kaymağı günlük olarak burada kaymaklı lokum, kaymaklı şekere dönüştürüyoruz. Ürünlerimizi şeffaf ortamda, otogarımıza gelen yolcuların görebileceği mekanlarda üretiyoruz. Bilindiği üzere otogarlarla ilgili insanların kafasında her zaman bir soru işareti var. 'Merdiven altı mı, değil mi?' diye sürekli düşünürler. Gözleriyle görsünler diye böyle bir şey yaptık. Hatta vatandaşlar tesisimize girip arzu ettiği bir lokum çeşidi varsa onu da yaptırabilir. Günlük yaklaşık 800 kilogram lokum üretiyoruz. Talebe göre olduğu için az üretiyoruz ve günlük olarak satılıyor."

- "Kişiye özel, isimli, logolu, fotoğraflı çikolata üretimi" hedefi

Altınay, AFTAŞ'ta lokum ve pişmaniyenin ardından çikolata üretimine de başladıklarını dile getirdi.

Bazı yolcuların, "Madem lokumu, pişmaniyeyi bu kadar güzel üretiyorsunuz bir de çikolata üretin" dediklerini aktaran Altınay, şunları kaydetti:

"Biz de yaklaşık 2 yıl araştırma yaptık. 'En iyi çikolata üretimi nasıl olur, içinde neler bulunur?' bunları araştırdık. Belçika çikolatasının en iyisi olduğuna inandık. Bu çikolatanın içinde kakao yağından başka yağ yok. Biz de bu çikolatadan üretmeye karar verdik. Bunun için İtalya'dan bir makine getirdik. Şimdi günlük yolcularımızın talebine göre çikolata da üretiyoruz. Üretim programımızda, önümüzdeki günlerde kişiye özel, isimli, logolu veya fotoğraflı çikolata üretmek bulunuyor."

Altınay, tatlı çeşitlerinde "o", gıda maddelerinde de "bu" kelimelerini kullandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA