Müslüman ve Hristiyan Din Adamlarından Mezarlık Ziyareti

Kurban Bayramı dolayısıyla Müslüman ve Hristiyan din adamları, farklı dine mensup kabristanların bulunduğu şehir mezarlığını ziyaret ederek dua okudu.


Şehir mezarlığında düzenlenen "15. Dua Töreni"nde, Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi. Ney dinletisi ile kilise korolarının farklı dinlere ait ilahiler okuduğu törende mezarlara karanfil bırakıldı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Erol Ertan, yaptığı konuşmada, 15 yıldır tekrarlanan programın devam etmesi temennisinde bulundu.

İtalyan Katolik Rahibi Pavel Şzymala da sevgi ve kardeşlik duyguları içerisinde herkesin birbirinin dini inancına saygı duyması halinde birlikteliğin güçlü şekilde süreceğini kaydetti.

İçel Ortodoks Kilisesi ruhani lideri Coşkun Teymur ise kentin, farklı kültürleri barındırdığına dikkati çekti.

Bu farklılığın her parçasının ayrı ve eşsiz değerde olduğuna vurgulayan Teymur, ''Tüm parçalar bir araya geldiği zaman bu mozaiğin muhteşem güzelliği gözler önüne serilebilir. Bunun en anlamlı ve güzel örneğini mezarlıkta bulabilirsiniz. Birçok yakınımız ve dostumuz yaşamları süresince farklı dinlere mensup olmalarına rağmen şimdi beraberce huzur içinde yatıyorl'' dedi.

Musevilik, Hristiyanlık ve İslamiyetin sevgiyi, merhameti, hoşgörüyü, birliği ve barışı misyon edindiğini ifade eden Teymur, "Her 3 dinin ortak anlayışı yeryüzünde hüküm sürdüğünde gerçek bir huzur ve güven ortamı sağlanmış olacaktır. Ölülerimiz bizden yalnız gözyaşı ve çiçek beklemez. Bilhassa onlara dua aracılığıyla şefaat talep etmemizi isterler" diye konuştu.

Müftü Camisi İmamı Ahmet Budanır da bayramların insanlar arasındaki kardeşlik ve kucaklaşmayı artıran öneme sahip oduğunu kaydetti.

İçel İtalyan Katolik Kilisesi ruhani lideri Roberto Ferrari'nin de katıldığı tören, din adamlarının okuduğu duaların ardından, protokol üyelerinin el ele tutuşarak birlik mesajı vermesiyle sona erdi.

Kaynak: AA