Ak Partili Sarı Bayraklı'da Kurban Pazarlarını Gezdi

AK Parti Bayraklı belediye başkan aday adayı İsmail Sarı, ilçedeki kurban satış ve kesim yerlerini ziyaret etti.

Ak Partili Sarı Bayraklı'da Kurban Pazarlarını Gezdi
Sarı, altyapı yetersizliğinin dikkat çektiği alanda gerekli hizmet veremeyen belediyeyi eleştirdi.

Sarı, “Belediyeyi aldığımızda ilk işimiz modern kurban satış ve kesim yeri yapmak olacak” dedi.


Bayraklı Belediye başkan adaylığı için yola çıkan İlçe eski Başkanı İsmail Sarı alan çalışmalarını sürdürüyor. Kurban Bayramı öncesinde Doğançay Satış ve Kesim Yeri’ne giden Sarı, Anadolu’nun farklı illerinden gelen satıcılarla bayramlaşırken çalışmaları inceledi. Sarı, büyükbaş hayvan satış yeri için 3 bin TL, küçükbaş hayvan satış yeri için 2 bin 500 TL para alınan çadırlarda yeterli hizmetin verilmediğini söyledi.

Altyapı yetersizliği, su ve elektrik bağlantısı sorunlarının yaşandığı kurban satış ve kesim yerinde yapılan işlemlerin yetersiz olduğunu ifade etti.

600 BİN TL TOPLANDI, 50 BİN TL YATIRIM YOK
Sarı, “İnsanlar kilometrelerce uzaklardan bir yıllık birikimlerini kamyonlara yükleyerek getiriyorlar. Alınan ücretler çok yüksek olduğu gibi hizmet de çok eksik. Bir tane bile satış yapmadan nakit para alınıyor. Böyle bir şey olmaz. Vatandaşların en büyük sorunu hizmet eksikliği. Belediye sadece alan tahsis ediyor. Satış yerlerinde güvenlik önlemi alınmamış. Hırsızlar cirit atıyor. Vatandaşların arabaları soyulurken, eşyaları çalınıyor. Belediye ise bir çivi bile çakmadan ücretleri topluyor. Belediyenin Doğançay’daki satış ve kesim yerlerinde 200’e yakın çadır var. Belediyenin kasasına 600 bin TL’ye yakın para girmesine rağmen yatırımın miktarı 50 bin TL bile değil. Burada belediyenin kar amacı taşıdığı apaçık ortadadır” dedi.

HİJYENİK ORTAMLARDA HİZMET VERECEĞİZ
Sadece bir saat sıcak suyun verildiği alanda çadırlarda kalan vatandaşların banyo başta olmak üzere kişisel temizlik ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını ifade eden Sarı, “Bunun adı soygundan başka bir şey değildir. Böyle hizmet anlayışı olmaz. Bir belediye bu hizmetleri tamamen ücretsiz de verebilir. Eğer partimiz bizi adaylığa layık görürse göreve geldiğimizde ilk işimiz kurban satış ve kesim yeri yapmak olacak. Modern tesislerde, altyapısı olan 24 saat sıcak suyun aktığı, misafirlerimizin kalacağı odalar bulunacak. Tamamen hijyenik koşullarda hizmet alacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA