Yazıcı ve Müezzinoğlu'ndan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda İnceleme

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Tırcılar, Bulgaristan'da kendilerinden alınan ücretin haksız olduğunu düşünüyor, bize göre de öyle. Bu uygulamaya tepki göstermeleri çok doğal" dedi.


Bakan Yazıcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunarak, yetkililerden oluşan tır kuyrukları hakkında bilgi aldı.

Yazıcı, bir gazetecinin, ''Tır kuyrukları var, tırcıların bir eylemi vardı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?'' sorusuna, ''Biz bu süreçleri, sınır kapılarımızı yakından takip ediyoruz. Tır geçişleriyle ilgili Kapıkule ve Bulgaristan arasında bir sorun yaşanıyor. Bu sorun ise Bulgaristan'ın yaptığı bir uygulamadan, daha doğrusu kural dışı hareket etmesinden kaynaklanıyor. Göreceli olarak şimdilik bu sorun aşıldı. Fakat sürekli bir çözüm bulmak gerekiyor. Bu çözüm için de herkesin uluslararası taşımacılık kurallarına uyması gerekir'' yanıtını verdi.

Başka bir gazetecinin, ''Tırcıların yaptığı eylemi haklı buluyor musunuz? '' sorusuna karşılık da Yazıcı, Bulgaristan'ın tır şoförlerinden haksız yere ücret aldığını belirtti.

Yazıcı, ''Tırcılar, Bulgaristan'da kendilerinden alınan ücretin haksız olduğunu düşünüyor. Bize göre de öyle. Bu uygulamaya tepki göstermeleri çok doğal. Kamuoyu da bu uygulamadan haberdar olmuştur'' şeklinde konuştu.

Daha sonra Yazıcı ve Müezzinoğlu, ihbarlı tırların incelendiği X-Ray bölümüne geçerek, burada çalışan yetkililerden bilgi aldı.

Tırcılarla ve yurt dışına çıkış yapan yolcularla da sohbet eden Bakan Yazıcı, pasaportlarıyla kontrol için dışarıda bekleyen yolcuların işlemlerinin otobüslerde yapılması için talimat verdi.

Kaynak: AA