Vatandaş Şikayet Etti, 'baz'Toprağa Gömüldü

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Durak Mahallesi Kaya Sokak üzerinde kurulması planlanan ‘baz istasyonu’ için açılan çukur, belediyeden izin alınmadığı gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından kapatıldı.

Vatandaş Şikayet Etti, 'baz'Toprağa Gömüldü

Lüleburgaz Durak Mahallesi’nde baz istasyonu kurulması için yapılan çalışmalar vatandaşların tepki göstermesi ve belediyeden izin alınmadığı gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından durduruldu. Zabıta ekipleri Kaya Sokak üzerinde kurulma çalışmalarının sürdürüldüğü bölgeye gitti. İlçe Emniyet Müdürü Erkan Kabakçılı da çalışmaları takip etti.

Bir telefon operatörüne ait baz istasyonu için açılan çukur yetkililer tarafından kapatılırken, konu hakkında açıklama yapan Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş; ‘Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan izin alınmış olmasına rağmen 3194 sayılı imar kanunu 5393 sayılı belediye kanunu ve planlı alanlar TİB imar yönetmeliği hükümlerine göre belediyeden izin almadan çalışmasına başlanan baz istasyonu işleri durdurulmuştur’ dedi.

Çukurun kapatılmasının ardından mahalle sakinleri Yahya Şirin, Fatma Şirin ve Mürvet Akcan, 2009 yılında diğer bir operatör tarafından kurulan ancak mahkeme kararıyla kaldırılan baz istasyonunun ardından yeni bir baz istasyonu kurulmasının planlanmasına bir anlam veremediklerini belirterek; "Çaresiziz. 200 metrekarelik bir arsaya, evimize 1-2 metre mesafede 50 metrelik bir kule dikiliyor. 2009 yılından beri mahallemizde meyve ağaçları kuruyor, arılar ölüyor, kanser vakaları artıyor. Kendimizi her sabah halsiz hissediyoruz. Bu kulelerin yerleşim yerlerine en az 300 metre mesafede olması gerekmiyor mu? Önceki bas istasyonuna izin verilmedi. Mahkemeye gideceğiz’ dediler.

Durak Mahallesi’nde daha önce de tren yolu mevkiinde kurulan baz istasyonunun kaldırılması için verilen mücadeleyi mahalle halkı kazanmıştı.
Kaynak: İHA