Kurbanlık Pazarlarında Hareketlilik Arttı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Samsun'daki kurbanlık pazarlarında yaşanan canlılık, satıcıları ve müşterileri memnun ediyor.


İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi'nde kurulan kurbanlık pazarında, kentin çeşitli ilçelerinden getirilen çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanın bulunduğu çadırlarda iki haftadır satış yapan besiciler, bayrama kısa süre kala artan satışlardan memnun olduklarını belirtiyor.

Pazarda küçükbaş hayvanlar, cinsine ve ağırlığına göre 300 ile 1000 lira arasında değişen fiyatlarla satılırken, büyükbaş hayvanlar ise pazarlık usulü satışa sunuluyor.

Kurbanlık satışlarının kendilerini sevindirdiğini belirten büyükbaş hayvan satıcısı Mustafa Demircan, yaşanan hareketliliğin olumlu olduğunu söyledi.

Bu yıl istedikleri fiyatlardan satış yaptıklarını anlatan Demircan, "Bu yılki kurbanlık satışlarından oldukça memnunuz. Bunun nedeni hayvan yemine uzun zamandır zam yapılmamasıyla fiyatların da artmaması. Dışarıdan da hayvan gelmedi. Büyükbaş hayvanları 4 bin lira ile 6 bin lira arasında satıyoruz. Getirdiğimiz çok sayıdaki hayvanı sattık. Elimizde birkaç kurbanlık kaldı" dedi.

Alışveriş esnasında yaşanan sıkı pazarlıklar dikkati çekerken müşteriler ise kurbanlık fiyatlarının uygun olduğunu kaydetti.

Pazarda bir besicinin çadırının önündeki "bitti" yazısı da dikkati çekti.

Kaynak: AA