Başkan Akyürek Hayvan Pazarında İncelemelerde Bulundu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kurban Bayramı öncesi Tatlıcak Mahallesi'nde kurulan Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazar Yeri'nde incelemelerde bulundu.


Akyürek, kurbanlık hayvan satışı yapan esnaf ve kurbanlık almak için pazara gelen vatandaşlarla sohbet etti. Avrupa'nın en modern hayvan park ve pazar yerlerinden birini Konya'da inşa ettiklerini belirten Akyürek, pazar yerinde 400'e yakın esnafın yaklaşık 10 bin büyük ve küçükbaş hayvan satışı yaptığını ifade etti.

Pazardaki satışların düzen içinde yapıldığını, veteriner hekimlerin hayvanların genel sağlık, gebelik ve yaş durumlarına ücretsiz kontrol ettiğini vurgulayan Akyürek, "Kiloyla satış yapanlar için kantarlar da mevcut. Kurbanlık küçük ve büyükbaş hayvan satın alacak tüm hemşehrilerimizi buraya davet ediyoruz" dedi.

Akyürek, daha sonra esnafla bir araya gelerek bayramlarını tebrik etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Hayvan Park ve Pazar Yeri'nde, dezenfeksiyon ünitesi, karantina binası, küçük ve büyükbaş hayvanlar için konaklama yerleri, restorant ve portatif kurbanlık kesim ünitesi bulunuyor.

Kaynak: AA