Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, “Türbana itiraz CHP’nin klasik tavrıdır” dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivas'ta yayın yapan bir kanalın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdem, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın kılık kıyafet yönetmeliği değişikliğinin iptali için Danıştay’a başvurmasını eleştirdi.

CHP’nin bu itirazı klasik tavrıdır diyen Erdem, “Biz iktidar olduktan sonra, 2002 yılının Kasım ayından itibaren halkın lehine olan birçok konuları CHP götürmüştür ve aynı şeyi savunur hale gelmiştir. Hatırlarsınız belediyeler öğrencilere burs veriyordu. Götürüp iptal ettirdiler. Yine en tazelerinden bir tanesi Büyükşehir Yasası'nı da götürdüler. Anayasa Mahkemesi kararı reddetti. Şimdi yeni kurulan büyükşehirlerde, büyükşehirleri nasıl savunacak yanlış mı diye anlatacak? Ama halk memnun. Şuanda büyükşehir olmayan iller keşke bizim de nüfusumuz yeterli olsa da bizde büyükşehir olsaydık diyorlar. Maalesef CHP'nin böyle tutarsızlıkları var. Onlar özellikle toplumu ilgilendiren katkı vermesi gereken şeyleri hangi anlayışla mahkemeye götürüyorlar bilmiyorum. İdeolojik herhalde. Takılıyorlar götürüyorlar” dedi.

Başörtüsü sorununun 1980 darbesinden sonra yoğunlaşan bir sorun olduğuna dikkat çeken Erdem, “Türkiye’yi kamplara ayıran kıyafete bağlı olarak başı kapalılar, başı açıklar üzerinden kamplara ayıran toplumu rahatsız eden yani dertsiz başa dert edilen bir konu. Şimdi çocuklarımız başı örtük olarak üniversiteye gidiyor. Bundan kimin kaygısı var. Başı örtük bir öğretmen başörtüsüyle okula gitmesinin ya da hastanede doktor olarak görev yapmasının ne mahsuru var. Bunlar aslında çağın gerisinde kalan yaklaşımlar” şeklinde konuştu.

" DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ BÜYÜK BİR KAZANÇTIR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Ekrem Erdem, paketi eleştirenlere tepki gösterdi. Erdem, "Demokratikleşme paketini ikinci bayram olarak algılıyoruz. Bizim iktidara gelir gelmez daha 30 Kasım 2002’de ilk yaptığımız şeylerden bir tanesi olağanüstü hali kaldırdık. O zaman bir sürü yaygara yapıldı. Bunu nasıl yaparsınız dediler. Ama kaldırdık. Kim kaybetti. Bir ilden bir ile hatta köyden köye gidemiyorduk. Her yerde kontroller yani uluslar arası vizeler gibi kontrol noktaları vardı. Ülke bu noktaya getirilmişti. Türkiye gittikçe normalleşiyor, olağanüstü durumun kalkmasıyla normalleşti. Kılık kıyafet duvarları yıkılarak ülke normalleşiyor" diye konuştu.

AK Parti'de eş başkanlık sisteminin olmayacağının altını çizen Ekrem Erdem, “AK Parti’de kesinlik eş başkanlık olmayacak. Bizim gündemimize dair gelmedi. Gazetede bunları okuyoruz. Tabi bu zorlama yani yapılan güzellikleri görmeden öte karartma ve farklı şeylere çekilerek onu önemsizleştirmek, değersizleştirmek gibi muhalefet bir tutum içerisine giriyor. Bu külliyen yanlış” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA