Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Trabzon İl Koordinasyon Kurulunun 2013 yılı son toplantısı gerçekleştirildi.


Trabzon Valisi Abdil Celil Öz başkanlığında Valilik A toplantı salonundaki toplantıya, Vali Yardımcısı Şükrü Kara, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve ilgili birim amirleri katıldı.

Öz, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni dönemde kamu yatırımlarını sonuçlarıyla değerlendireceklerini söyledi.

Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışacaklarını belirten Öz, şöyle devam etti:

"Kamu yatırımlarında kent planlama programlama, projelendirme ve uygulama süreciyle birlikte yapılan yatırımların etkin, verimli bir şekilde yürütülmesi özellikle ihale süreçlerinde şeffaf ve hesap verilebilir bir anlayışla gerçekleştirilmesi bizim yönetim anlayışımızda vazgeçilmez değerlendirmelerdir. Bugüne kadarki uygulamada genel anlamda izleme değerlendirme ya da yeni yönetim anlayışında etki analizi dediğimiz süreci çok fazla gerçekleştirmiyoruz. Bundan sonraki hem planlama ve programlama sürecinde hem de yatırımların izleme ve değerlendirmesinde sonuçların değerlendirilmesine daha fazla önem vereceğiz."

Trabzon'da gerçekleştirilen yatırımlarla ilgili genel rakamları da veren Öz, şunları kaydetti:

"21 yatırımcı kuruluşumuz, 12 farklı ana sektörde bin 66 proje üzerinde 7,2 milyar liralık projeyle çalışmalarını sürdürmektedir. Eylül ayı itibarıyla bu yatırımcı kuruluşumuz 517 milyon lira tahsis edilen ödeneğin 223 milyon lirasını harcamış görünüyor. Tabii burada nakdi ve fiziki gerçekleşme yüzde 45 ile 58'lerde görünüyor ama bir yandan hak edişlerin yeni yapılıyor olması, bir yandan da işlerin devam etmesi ve raporlama sürecinin biraz erken olması dolayısıyla bu rakamların orantı anlamında çok sağlıklı veriler olmadığını düşünüyorum."

Öz, yılın son iki ayına girildiği için büyük oranda ihaleleri tamamladıklarını da kaydederek, "Bundan sonraki süreçte hem ihalelerin zamanında yapılması için projelendirme, yaklaşık maliyet hesaplama ve ihale sürecini hızlandırmak hem de devam eden işlerimizin daha sağlıklı, uzun vadeli sonuç verebilecek şekilde vatandaş odaklı yürütülmesi konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Konuşmasının sonunda vatandaşların Kurban Bayramı'nı barış, kardeşlik ve huzur içinde geçirmelerini dileyen Öz, "Kurban Bayramı öncesinde bütün kurumlarımızla birlikte yatırımcı kuruluşlarımız, emniyet, jandarma birimleriniz ve sağlık kuruluşlarımız ile birlikte vatandaşlarımızın huzur ve güven içersinde geçirmesi için bütün tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın rahat ve huzur içersinde bayram geçirmesi için bu anlamda gerekli tedbirlere uymalarını özellikle istirham ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıda yatırımcı kuruluşlarda söz alarak yatırımların işbirliği ve koordinasyon içersinde yürütülmesi için faaliyetlerini anlattı.

Kaynak: AA