Vali Altıparmak, Süt Ürünleri Çarşısını Gezdi

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Mahallebaşı Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı ile Eğitim Merkezi'nİ gezerek, incelemelerde bulundu.


Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'den çarşı ve eğitim merkezi hakkında bilgi alan Altıparmak, yıllardır ihmal edilen Mahallebaşı semtinin büyükşehirin yatırımlarıyla yeni bir ticaret merkezine dönüştüğünü ifade etti.

Her iki yatırımın önemli olduğunun altını çizen Altıparmak, "Süt ve Süt Ürünleri Çarşısı ile Mahallebaşı Eğitim Merkezi, ekonomik ve sosyal yatırımlardır. Büyükşehir Belediyemizi kutluyorum. Yöre sakinlerine ve bölge insanına hizmet verecek olan bu çarşıda Doğu'nun kalbi atacak. Mahallebaşı'nın makus talihi değişiyor" ifadelerini kullandı.

Başkan Küçükler de kenin en eski yerleşim birimlerinden biri olan Mahallebaşı semtinin çehresini değiştirdiklerini belirterek, tek blok halinde çok katlı inşa edilen iş merkezinde ticaretin kalbinin atacağını vurguladı.

Süt ürünlerinin satılacağı yerde soğuk hava depolarının da bulunduğunu anlatan Küçükler, şunları kaydetti:

"Çarşıda süt ve süt ürünleri teşhiri ve satışı yapılarak, bölgenin ticaret hacmi tıpkı eskisi gibi olacak. Burada bulunan Mahallebaşı Eğitim Merkezi'nde genç kızlarımız birçok meslek branşı hakkında eğitime tabi tutuluyor. Anneler kurslarda yeni iş fırsatları için eğitiliyor, çocukları da kreşte okul öncesi eğitime tabi tutuluyor. Eğitim merkezinde bulunan spor salonlarında gençler kötü alışkanlıklardan uzak tutuluyor."

Kaynak: AA