Osmaniye'de 2. Uluslararası Lojistik Konferansı Düzenlendi

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ev sahipliğinde 2. Uluslar arası Lojistik Konferansı düzenlendi.


OKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül, üniversite amfisindeki konferansın açılışında, OKÜ'nün önemli ve keşfedilmeyi bekleyen bir merkezde kurulduğunu, bu neden sorumluluklarının daha da artığını vurguladı.

Lojistik sektörünün Osmaniye'nin geleceği için önem taşıdığına dikkati çeken Gül, "Kurulduğumuz ilk yıl özverili bir çalışma temposu ile gerçekleştirdiğimiz Osmaniye SWOT analizi projesinde olduğu gibi yine üniversitemiz tarafından hazırlanan ve yakın zamanda sonuçlandırılacak Osmaniye Tarımsal Stratejik Planı ile ilimizde faaliyet gösteren tüm kurumlarla yapılan benzer çalışmalar, Osmaniye'nin yarınları için birer yatırımdır" dedi.

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ise bölgenin, Türkiye'nin Ortadoğu'ya açılan kapısı, dünyanın üretim ve tüketim merkezleri arasında bulunduğunu söyledi.

Bölgenin lojistik sektörde ilerlemesi için çalışma başlattıklarını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"Kaynakların sistemli harcanması konusunda en doğru kararları verebilmek, sektörde gerçekleşen değişimin yarattığı fırsat ve tehlikelere hazırlıklı olabilmek, ortak çözüm yolları ve sorumlulukları belirlemek amacıyla ajansımız desteğiyle bir lojistik master plan hazırlanmıştır. Çalışma, 2011'de tamamlanmış, yapılan panel, çalıştay ve birebir görüşmelerle yerel yöneticilerin görüş, öneri ve eleştirileri de alınarak 'İskenderun Lojistik Köyü ile Antakya ve Osmaniye Lojistik Merkezleri Mastır Planı' tamamlanmıştır. Hazırlanan plan doğrultusunda uzmanlar tarafından İskenderun ve Osmaniye'yi de kapsayan hinterlandın potansiyeli lojistik açıdan değerlendirilmiş ve İskenderun'da bir lojistik köy, Hatay ve Osmaniye'de ise iki lojistik merkez planlandı."

Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, kamu kurum müdürleri, sivil toplum ögütü ve siyasi parti temsilcileri, öğretim görevlileri ile öğrencilerin katıldığı konferansta katılımcılar sunum yaptı.

Kaynak: AA