Ürgüp Belediyesi Tarafından Halk Toplantısı Düzenlendi

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde Ürgüp Belediyesi tarafından düzenlenen halk toplantısı TOKİ-Doğalgaz-İçme Suyu ve Belediye Hizmetleri gündem maddeleri ile Turgut Özal Kültür Merkezinde yapıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri toplantıda konuşan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, görevde bulunduğu süre içerisinde ilçenin bir çok önemli sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirterek: “Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın, bozmaya çalışanlara fırsat vermesin, kendi oyunlarına kendilerine çevirsin."dedi.

Daha sonra Ürgüp’te TOKİ tarafından yapılacak konutlar ile ilgili bilgiler veren Yıldız, ilçelerine yapılacak 923 konut için geçtiğimiz günlerde ihale aşamasının gerçekleştirildiğini ve konutların kısa sürede tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Yıldız: “Değerli vekillerimizin katkılarıyla ve hükümetimizin desteğiyle geçtiğimiz hafta 111 Milyon TL yaklaşık maliyetli TOKİ projemizin ihalesi yapıldı. Toplam 2 etapta yapılacak konutlar için 10 firma ihaleye katıldı ve Türkiye genelinde önemli işlere imza atmış iki firma en uygun tekliflerini sundu. Belirli süreli işler bu süreçte devam ediyor. Bu yıl içerisinde TOKİ tabelası dikilerek 2 koldan çalışmalar başlayacak ve emin olun ki beklediğinize, çektiklerimize değecek" diye konuştu.

Doğalgaz ve içme suyu ile ilgili ilçede yürütülen çalışmalar ile ilgili de bilgiler veren Yıldız, Ürgüp’ün sürekli sorun çıkaran altyapısının su bölümünün 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını, çalışmalardan vatandaşların çok memnun olduğunu aynı periyotta da doğalgaz çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Tüm bu çalışmalar bittikten sonra kaldırım ve yol çalışmalarına ağırlık vereceklerini vurgulayan Yıldız, daha sonra vatandaşların sorularını yanıtladı.
Kaynak: İHA