Kuyumcu Köyündeki Kahvehanelerde Oyun Yasak

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Kuyumcu köyündeki kahvehanelerde her türlü kağıt ve taş oyunları yasak.

Kuyumcu Köyündeki Kahvehanelerde Oyun Yasak
Köydeki 3 kahvehanede, geçtiğimiz yıl muhtarlığın aldığı yasak kararına titizlikle uyulurken, yasaktan memnun olduklarını söyleyen köylüler, gazete okuyup sohbet ettiklerini söyledi.

İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki 550 nüfuslu Kuyumcu köyünde muhtarlığın, geçtiğimiz yıl aldığı kahvehanelerde oyun yasağı kararı titizlikle uygulanırken, özellikle köydeki yaşlılar kararın uygulanmasından çok memnun. Köylü vatandaşlar, günlük gazeteleri okuyor ve bir birleriyle sohbet ediyor. Yasağın devamından yana olan vatandaşlar, yasağın uygulanmasıyla birlikte huzur geldiğini söylediler.

Kahvehane işletmecisi Ali Gelir, “Muhtarlığımız tarafından geçen yıl kahvehanelerde oyun yasaklandı. Müşterilerimiz gazete okuyor. Sohbet ediyor. Bizde bu yasağın devam etmesini arkadaşlarla istiyoruz.” dedi.

Köyün yaşlılarından Fehim Özdemir, “Muhtarlık oyun oynatmadı. Yasakladı. Bizde arkasında duruyoruz. Kahvehanelerde oyun oynanmıyor. Bizde gazete okuyoruz. Sohbetlerimiz daha güzel oldu. Memnunuz. Rahatımız işi şu an için” dedi.

Ali Kaya da, “Kahvehanesinin önünde oturuyoruz. Oyun oynanmıyor. Arkadaşlarla sohbet ediyoruz. Muhtarlığın arkasındayız sonuna kadar” dedi.

İhtiyar hayatinden Ramazan Özdemir de” Köyümüz kahvehanelerinde muhtarlığımızca oyun yasak edilmiştir. Köyümüz memnundur. Herkes bir birinin derdini dinlemektedir. İnsanlarımız da memnundur destekliyor. Biz de sonuna kadar destek veriyoruz. Yasağı devam ettirmeye kararlıyız. İnsanlarımız da memnundur” dedi.

Rasim Çivi de, “Köyümüzde muhtarlık tarafından oyun yasak edilmiştir. Köyümüzde halkımız gazete okuyor. Gelenle gidenle sohbet ediyor. Onun için çok huzurluyuz. Yasağın devamını istiyoruz. Muhtarlığında arkasındayız köy olarak” diye konuştu.

Kaynak: İHA