İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve Ege-koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’a, Azer Baycan Türkleri ve Dost Dernekler Federayonu’ndan Tam Destek

Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı ve yönetim kurulu üyelerini dernek binasında ziyaret eden Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Aday adaylığını kendisine gelen yoğun talep üzerine düşündüğünü belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, siyaseti bir hizmet aracı olarak gördüğünü ve kendisine görev ve sorumluluk verilmesi durumunda İzmir’e olan borcunu ödemek istediğini söyledi.

SİYASET HİZMET ARACIDIR
“Siyaset hizmet yapmaktır. Siyaseti amaç değil hizmet için bir araç olarak görüyorum” diyen Hüseyin Aslan, “İzmir’e hizmet emeyi görev sayarım. Bundan sonra geri dönüşü yok. Aday adaylığım konusunda birçok kurum ve kişinin fikrini aldım. Bugüne kadar olumsuz görüş bildiren olmadı. Bunun üzerine ben de aday olmaya karar verdim. Siyaset benim için sadece bir araç. Benim bu kente borcum var. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere İzmir’in tüm sorunlarına ekibimiz ve projelerimizle çözüm getireceğiz” dedi.

TÜRKİYE VE İZMİR DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM İSTİYOR
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ülkenin ve İzmir’in değişim istediğine dikkat çekerek, yerel seçimlerdeki değişimin genel seçimlerde önemli bir dönüşüme yolaçacağını vurguladı.

Aslan, “İzmirliler de yenilik ve dönüşüm istiyor. Siyasette, tarımda, sanayide, kentleşmede herşeyde bir dönüşüm isteniyor. Bu dönüşüm seslerine, taleplerine kulak vermek lazım. İzmir şu anda birçok sorunla boğuşuyor. Yerel seçimlerde değişim olursa genel seçimde de değişim olur. Yerel katılımcılığa inanıyorum. Bugüne kadar kimseyi aldatmadık, kandırmadık. Siyasette de tavrımız bu şekilde olacak. Sivil toplum kuruluşlarının siyasette daha fazla yeralması gerektiğine inanıyorum. İnşallah beş yıl sonra aynı samimiyetle sizinle burada tekrar konuşmak istiyorum” şeklinde konuştu.

İSA AMBARCI: SİZ BİZDEN BİRİSİNİZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı da, Aslan’a destek verdi ve bu desteğini, “ Siz bizden birisiniz. Bizim halimizden siz anlarsınız. Etrafınızda güzel bir ekibiniz var. İnşallah İzmir için en güzel olanı yapacağınıza inanıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını siyasette de görmek bizleri sevindiriyor” sözleriyle dile getirdi.
Kaynak: İHA