İstanbul Atatürk Fen Lisesi Mezun ve Öğrencileri İçin Platform Kuruldu

İstanbul Atatürk Fen Lisesi mezunlarını ve öğrencilerini profesyonel hayatta desteklemek ve iletişimlerini artırmak amacıyla İstanbul Atatürk Fen Lisesi İş Platformu kuruldu.

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, lise mezunları tarafından kurulan sivil bir inisiyatif olan İAFİP, bilim insanı yetiştirmek üzere eğitim veren İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nden 1985 yılından bugüne kadar mezun olan yaklaşık 3 bin 500 kişiye hitap ediyor.

Mezunların pratik hayatta edindikleri tecrübelerini öğrencilere aktarmak, mesleki anlamda yönlendirme yapmak, burs imkanı sağlamak, bilimsel araştırma yapmaları için fon oluşturmak üzere projeler geliştiren İAFİP, ilk toplantısını, lisenin Kadıköy Ziverbey'deki büyük bahçesinde yaptı. Toplantıya, bini aşkın mezun, öğrenci ve öğretmen katıldı.

Toplantıda, İAFİP Kurucu Başkanı Sadık Kutlu, platform hakkında bilgi verdi.

Deprem riski nedeniyle okul binasının yıkılıp yeniden yapılmasının doğuracağı olumsuz şartları minimuma indirmek ve okuldaki eğitimin kesintisiz devam edebilmesi için çözümler üretmek için çalıştıklarını belirten Kutlu, Atatürk Fen Lisesi öğrencilerinin her zaman yanında ve destekçisi olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA