Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Açıklaması

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı , Diyarbakır'ın Bismil ilçesi ve köylerinde yürüttükleri herhangi bir "tarımköy" uygulaması bulunmadığını bildirdi.

TOKİ'den yapılan açıklamada, dün ulusal yayın yapan bir gazetede "TOKİ'nin konutları yıkılmaya yüz tuttu" başlığıyla "Diyarbakır'da Bismil ilçesinin iki köyünde Toplu Konut İdaresinin 'tarım kent köy' kapsamında inşa edilen konutlar adeta harabeye döndü" şeklinde haber çıktığı belirtildi.

Gazetenin, bir haber ajansının 29 Eylül'deki haberini kaynak gösterdiğine işaret edilen açıklamada, "Ancak bu ajansın haberinde 'TOKİ' hiçbir şekilde geçmemektedir. TOKİ'nin söz konusu projeyle herhangi bir ilgisi olmamasına rağmen İdarenin ismi habere maksatlı şekilde monte edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, İdare tarafından Diyarbakır'ın Bismil ilçesi ve köylerinde herhangi bir "tarımköy" uygulaması bulunmadığı vurgulanarak, haberde bahsi geçen "tarım kent köy" projesiyle de TOKİ'nin hiçbir ilgisinin olmadığı kaydedildi.

Bu ajans kaynak gösterilerek verilen habere TOKİ'nin monte edilmesinin, medyanın kamuoyunu doğru bilgilendirilmesi yükümlülüğüyle hiçbir şekilde bağdaşmadığı belirtilen açıklamada, "Gündeme taşınan iddiaların, İdareden teyit edildikten sonra basında yer alması vatandaşların doğru bilgilendirilmesi açısından son derece önemlidir" ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA