Aü Yeni Öğretim Dönemini Yarın Açılacak

Anadolu Üniversitesi 2013-2014 öğretim yılı yarın açılacak.

AÜ'den yapılan açıklamada, AÜ Atatürk Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na saat 09.15'de çelenk konulmasıyla başlayacak tören, Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak saygı duruşuyla devam edecek. Tören'de Şef Hakan Şensoy'un yönetimindeki AÜ Devlet Konservatuvarı Senfoni Orkestrası ve Şef Gülsevin Doğanay yönetiminde Devlet Konservatuvarı Çok Sesli Gençlik Korosu tarafından İstiklal Marşı okunacak, daha sonra üniversite Senfoni Orkestrası, Oğuzhan Balcı'nın "Balkan Uvertürü" adlı eserini seslendirecek.

2013-2014 öğretim yılı açılış törenine, Kosova, Gümülcine, Köln, Bulgaristan, Bakü ve Makedonya'da uzaktan öğretim sistemiyle öğrenim gören öğrenciler video konferans bağlantısıyla konuşmacı olarak katılacak ve düşüncelerini paylaşacak.

Öğretim elemanları adına İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Taşçı'nın konuşma yapacağı tören, AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, 2013-2014 öğretim yılı açılış konuşmasıyla devam edecek.

AÜ'nün açılış törenlerinin gelenekselleşen bölümlerinden biri olan "ilk ders" ise bu yıl Cambridge Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Cambridge University Press Başkanı ve The Economist Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Sir David Bell tarafından verilecek. Sir David Bell, "Eğitim-Dünyanın En Heyecan Verici Serüveni" adlı konuşma gerçekleştirecek. İlk dersin ikinci konuşmacısı ise Open University Akademik İlişkiler Müdürü Dr. Sharon Ding olacak. Sharon Ding, Podcast'lerden Kitlesel Çevrimiçi Açık Derslere ve Oradan Diplomaya "Yapılandırılmamış Öğrenmeden Yapılandırılmış Öğrenmeye Geçiş Yollarının Keşfi" adlı bir sunum yapacak.

Kaynak: AA