Arabistan’da Düzenlenen Kursa Omü’lü Akademisyenler De Katıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaplan ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Suudi Arabistan’da düzenlenen “2. Stereolojik Metotlar ve Bilimsel Makale Yazımı Kursu”na katıldı.

Arabistan’da Düzenlenen Kursa Omü’lü Akademisyenler De Katıldı
Suudi Arabistan’ın Buraydeh şehrinde bulunan Qassim Üniversitesi, Uygulamalı Tıbbi Bilimler Fakültesi ve Türk Stereoloji Derneği işbirliğiyle organize edilen 2. Stereolojik Metotlar ve Bilimsel Makale Yazımı Kursu, 24-26 Eylül 2013 tarihleri arasında Suudi Arabistan’da gerçekleştirildi.

Kursun açılışı Qassim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khaled Abdulrahman Al-Humoudi, Uygulamalı Tıbbi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yousef Aldebasi ve Türk Stereoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan tarafından yapıldı. Kurs süresince Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Kaplan ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Şahin, tarafından araştırma teknikleri ve elde edilen verilerin bilimsel makale dönüştürülmesi konularında katılımcılara bilgi aktarıldı.

Kursa 13 farklı ülkeden, büyük çoğunluğu doktorasını tamamlamış toplam 154 akademisyen katıldı.

Katılımcılar ile eğitim ve araştırma alanlarında işbirliği yapma hususunda kararlar alındı. İlki nisan ayında Cidde Kral Abdülaziz Üniversitesi’nde düzenlenmiş olan ve yoğun ilgi gösterilen kursun 3.’sünün de en kısa zamanda yapılmasına karar verildi.

Kaynak: İHA