Suluova Belediye Başkanı Boz Açıklaması

Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, ilçe genelinde başlatılan akıllı su sayacı uygulamasının vatandaş ve belediye ekonomisine önemli katkılar sağladığını söyledi.

Boz, yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki 14 bin su abonesinden 8 bin 400'ünün eski su sayaçlarının yeni sistem akıllı su sayaçları ile değiştirildiğini belirtti.

Uygulama ile vatandaşların ''kabarık fatura'' şikayetlerinin ortadan kalktığını ifade eden Boz, ''Aynı zamanda da vatandaşlarımızın ve belediyemizin ekonomisine önemli katkılar sağlanmış oldu'' dedi.

Türkiye'de başta büyük şehirlerde olmak üzere akıllı su sayacı uygulamasına büyük oranda geçildiğine işaret eden Boz, şöyle devam etti:

''İlçemizde de akıllı sayaçlar en uygun fiyatla ihalesi sonuçlandırılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Böylece vatandaşlarımız hem çok daha ucuza sayaç sahibi olmuş hem de 133 lira olan bedelini eşit taksitle 3 yılda ödeme avantajına kavuşmuştur. Akıllı su sayaçlarının ev ekonomisine de önemli katkılar sağladı. Su israfının önüne geçilmesi, su ücretini gününde ödeyen vatandaşlarımızın haklarının korunması, istenmeyen arızalarda suyun uzun süreli boşa akmasının önlenmesi, kiracı ve ev sahibi problemlerinin ortadan kaldırılması ve de fatura yazım hatalarından kaynaklanan fazla ödemelere maruz kalınmaması sağlanmıştır. Ayrıca birçok vatandaşımız zamanında ödemesini yaparken bunu suiistimal eden kişilerin istismarının önüne geçilmiş olunmuştur. akıllı su sayaçları tasarruf sağladı.''

Muhabir: Murat Arslan

Yayıncı: Dilek Sezen
Kaynak: AA