Muğla'da Su Sayaçlarına Barkodlu Okuma Sistemi

Muğla Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Baki Ülgen, su abonelerine kolaylık sağlamak, abone okumalarını hızlandırmak, kayıp ve kaçak ile mücadelenin abone ayağının güçlendirilmesi amacıyla çalışma başlattıklarını bildirdi.

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ülgen, gazetecilere yaptığı açıklamada, mülke ait abone numarasının borçlu olup olmadığını araştırmak, devir alma, su sayacı okuma, endeks bildirme ve yaşanabilecek olumsuzluklarla karşılaşılmaması amacıyla su tesisatına Muğla Belediyesi tarafından ''barkodlu su abonesi tanıtım levhası'' takıldığını söyledi.

Sistem sayesinde online okuma da yapılabileceğini belirten Ülgen, okuma hatalarını azaltmak ve ödeme noktalarını hızlandırmak maksadıyla barkodlu okuma ve ödeme kolaylığının ilk adımını attıklarını dile getirdi.

Ülgen, kayıp ve kaçak ile mücadelede etkin bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, ''Şebeke planlama, şebeke alanlarının düzenlenmesi, basınç düzenleme ve kayıp kaçak ekipleriyle idareden izinsiz, ve sayaçsız su kullanımları ile usulsüz sayaç sökümlerinin önüne geçileceğini düşünüyoruz'' dedi.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA