Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin:

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gazetecilik mesleğinin en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerinin başında geldiğini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü ' kutladı. Gazetecilerin yaşadıkları zorluklara rağmen ürettiği haberlerle toplumu bilgilendirdiğinin altını çizen Şahin, 'Gelişmiş bir hayat ve kültür seviyesi, zengin bir dünya görüşüyle çağdaş bir medeniyetin kurulması, korunması ve varlığının devamı için büyük önem arz etmektedir. Basın mensupları, günümüz bilgi çağında, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için, başarıyla ayakta durabilme dirayetini göstererek büyük bir özveriyle görevlerini yapmaktadırlar. İfade özgürlüğünün temini, kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önem olan iyi işleyen ve güçlü bir medya, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlerlik kazanmasında vazgeçilmez unsurdur. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en dinamik ve fedakarlık isteyen mesleklerinin başında gelmektedir ' dedi.

Basının icra makamlarını olduğu gibi halkı da temsil ettiğini ifade eden Şahin, şöyle devam etti: 'Bir nevi devlet ile halk arasındaki bağdır. Bu bağın doğruluk üzerine kurularak sağlamlığının arttırılması da yine basın mensuplarımızın görevidir. Basın mensupları, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görerek, kentimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde aktif rol oynamaktadır. Başarı ile yerine getirdikleri bu görevi bundan sonra da aynı duyarlılık ve kararlılıkla yerine getireceğine inanıyorum. Bu düşüncelerle, basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin 52. yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü yürekten kutluyorum ' dedi.

Kaynak: İHA