Denizli'de Faaliyet Gösteren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri İlleri Hemşehri Dernekleri Görüşmelere Destek Verdi

Denizli'de faaliyet gösteren Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri illeri hemşehri dernekleri İmralı'daki görüşmelere destek verdi.

Denizli Muşlular Dayanışma Derneği Başkanı Gıyasettin Taşer, Ağrılılar Derneği Başkanı Cesim Koçyiğit, Vanlılar Derneği Başkanı Yüksel Baki, Merkez Ağrılılar Derneği Başkanı Kubilay Volkan ve Denizli Siirtliler Dernek Girişimi Sözcüsü Ahmet Turan ile İmralı'daki görüşmelere ilişkin ortak basın açıklaması yaptı.

Dernekler adına basın açıklamasını okuyan Denizli Muşlular Dayanışma Derneği Başkanı Taşer, ''Türkiye'nin Kürt sorunundan son 30 yıl içerisinde on binlerce insanını kaybettiğini, bu süreçte vatandaşın emeğinin, alın terinin karşılığı olan vergilerden oluşan 800 milyar doların kaybolduğunu'' ifade etti.

Taşer, gelinen nokta itibarıyla Kürt sorununun silahlı yöntemle çözülemeyeceğini, çözüm için diyaloğun devreye girmesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Son günlerde sorunun çözümüne endeksli diyalog ve müzakere için adım atan Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan halkların çıkarlarını esas alan hükümeti cesur adımı için kutluyor ve kendilerini diyaloğa şans tanıyan bu girişimleri nedeniyle destekliyoruz. Artık bir tek insanımızın ölmesini istemiyoruz. Silahın bir hak arama yöntemi olmaktan çıkarılması gerektiğini düşünüyoruz. Kürt sorununun demokratik zeminde diyalog ve müzakere yöntemi ile TBMM çatısı altında çözümünü umut ediyoruz. Tüm kesimleri ve siyasi partilerimizi hükümetin Kürt sorununun çözümü konusunda, silahları devreden çıkarmayı, diyalog ve müzakereyi esas alan bu girişimini desteklemeye davet ediyoruz.''

Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA