Bilecik’te Kar ve Tipi Hayatı Felç Etti

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası, Marmara, İç Anadolu ve Ege’nin geçiş güzergahında bulunan Bilecik’in Bozüyük ilçesinde de yoğun kar yağışı ve tipi olarak etkisini arttırarak devam ediyor.

Kar yağışına hazırlık vatandaşlar zor anlar yaşarken, birçok sürücünün ise kar yağışı sebebiyle çok fazla yollara çıkmadıkları görülüyor. Bozüyük Belediyesi ve Karayollarına bağlı ekipler aralıksız olarak kar kürüme ve tuzlama çalışmalarına devam ederken, kayganlaşan yollarda yürüyen vatandaşlar ve yollarda seyreden sürücüler zor anlar yaşıyor. Kentte gece saatlerinde kar 10 santimetreyi bulurken, dereceler ise -2’yi gösteriyordu.

Gazetecilere konuşan Bozüyük Belediyesi Yol Altyapı Sorumlusu Mensur Kılıç, vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmek için Pazar günü saat 8’den beri aralıksız olarak çalıştıklarını bildirdi.

Gece gündüz çalışarak gerekli güzergahlarda çalıştıklarını ve vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirdiklerini kaydeden Kılıç, “Bu süreç kar yerden kalkana kadar devam edecek. Ne zaman kar yerden kalktı o zaman ekiplerimizde normale dönecek. Ama şuanda 7/24 aralıksız olarak çalışmaktayız” dedi.

Kılıç, şuan için kapalı yollarının bulunmadığını da aktararak, “Gece 10 gündüz 10 olmak üzere toplam 20 personel, 2 greyder ve 2 tuzlama aracımızla vatandaşa hizmet etmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar aldığımız herhangi bir şikayette bulunmuyor. 4 Eylül’deki acil ve Yeşilkent'teki diğer hastanemiz arasını sürekli açık tutmak içinde mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan; kar yağışına sevinen en çok çocukların olduğu görülürken, bir çocuğun arkadaşını çarşının göbeğinde kızakla gezdirmesi de çevredeki vatandaşların ilgisini çekti .
Kaynak: İHA