Simav'da Polislere Uzakdoğu Dövüş Sporları Öğretiliyor

Kütahya'nın Simav ilçesinde polislere, toplumsal olaylarda saldırganları silah ve zor kullanmadan etkisiz hale getirme yöntemleri öğretiliyor.

Simav'da Polislere Uzakdoğu Dövüş Sporları Öğretiliyor
Avrupa Birliği standartını yakalamak isteyen Simav İlçe Emniyet Müdürlüğü, şu anda 70 polise Uzakdoğu dövüş sporları eğitimi veriyor. Eğitim bir hafta sürecek. Avrupalı polislerin de aynı tekniği kullandığını belirten boks antrenörü ve polis memuru Muammer Sağlam, "Uzakdoğu dövüş sporu çok faydalı. Suçluların yakalanması, aranması, kelepçelenmesi ve sevk edilmesi için öğrendiğimiz bu teknikler, saldırganlara ve bizlere zarar vermiyor." dedi.

Tekvando antrenörü Resul Çiftçi de eğitimin sadece savunma amaçlı olduğunu, saldırganları hem kendilerine hem de onlara zarar vermeden yakalama ve taşıma yöntemleri öğrendiklerini ifade etti.

Eğitime katılan polis memuru Umut Bulut ise, "Okullarımızda aldığımız eğitimleri, burada daha derinlemesine ve uygulamlı olarak görüyoruz. Polisinin insan hakları konusunda ve toplumsal olaylarda eğitilmesi amaçlı bir kurs. Bu konuda bize destek olan amirlerimize teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.