Avustralya Başbakanı Gillard, Erken Genel Seçimlerin Tarihini Açıkladı

Avustralya Başbakanı Julia Gillard, ülkede erken genel seçimlerin yapılması yönünde çağrıda bulundu.

Gillard, seçimler için tarih olarak 14 Eylül’ü açıkladı.

Gillard ayrıca Avustralya Genel Valisi Quentin Bryce’dan da parlamentonun 12 Ağustos’ta feshedilmesini isteyeceğini söyledi.

Julia Gillard, 8 ay önceden yapılan duyurunun, “ülkede en uzun seçim kampanyası yapmaya yönelik” olmadığını, yıla “biçim ve düzen vermek” amaçlı olduğunu ifade etti.

Avustralya Başbakanı Gillard, başkent Canberra’da Milli Basın Kulübü’nde öğleden önce yaptığı açıklamada, ülkede çok nadir olan uzun seçim kampanyası sürecinin bireylere, işadamlarına ve yatırımcılara vaktinde plan yapma imkanı sağlayacağını kaydetti.

Gillard, “Bu karar yıla biçim ve düzen verecek. Ayrıca seçim kampanyası yapacakların işine yaramak için yapılmadı. Ülkeye tartışma ve düşünmeleri için daha rahat ortam sağlayacak.” dedi.

Avustralya Başbakanı, amaçlarının halkın önemsiz siyasetten ziyade açıklanacak seçim politikalarına odaklanması için ortam oluşturmak olduğunu söyledi.

Avustralya’da genel seçimler en geç 30 Kasım'a kadar yapılmalıydı. Avustralya’da en Son genel seçim Ağustos 2010’da yapılmıştı. Julia Gillard, seçimlerden 2 ay Sonra eski Başbakan Kevin Rudd’un yerine ülkenin ilk kadın başbakanı olmuştu.