Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Kukla Karagöz Derneği Başkanı İkiler İlköğretim Öğrencilerine Bir Gösteri Sundu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Kukla Karagöz Derneği Başkanı Mehmet Tahir İkiler öğrencilere, hacivat karagöz ve kukla gösterisi sundu.

Halk eğitim merkezindeki gösteride İkiler, yaklaşık bir saat boyunca öğrencilere hacivat karagöz ve kukla gösterisi sunarak, gösterisi hakkında bilgi verdi.

Gösterinin ardından AA muhabirine konuşan Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, kente gelen sanatçılardan faydalanmaya çalıştıklarını söyledi.

İkiler'in Akademi Edirne kapsamında lise ve üniversite öğrencilerine ders vermek amacıyla Edirne'ye geldiğini aktaran Özcan, ''Sayın Valimiz Hasan Duruer'in katkılarıyla gerçekleşen akademi kapsamında kentimize değerli sanatçılarımız ve hocalarımız geliyor. Dün ve önceki gün İkiler ders verdikten sonra bugün ilköğretim öğrencilerine bir gösteri sundu. Bu kapsamda öğrencilerimiz tarihini ve oyunlarımızın kültürel önemini yaşayarak anlamış oluyor'' diye konuştu.

-Aile İçi İletişim ve Davranışlar Konferansı-

İlim Yayma Cemiyeti ve Gençlik ve Spor Bakanlığının işbirliğiyle Aile İçi İletişim ve Davranışlar Konferansı düzenlendi.

Halk eğitim merkezi'ndeki konferansta konuşan psikolog Hüseyin Kaçın, katılımcılara aile içindeki iletişim bozuklukları hakkında bilgi verdi.

Mutlu anne ve babanın çocuğu olumlu yönde etkilediğini söyleyen Kaçın, ''Duyguların zamanında ve gerektiği gibi yaşanmadığı takdirde ileride sorunlar oluşturabilir. Bu sorunların çözümü için muhakkak bir psikolog desteği gerekmektedir'' dedi.

Konuşmanın ardında şube başkanı Ataman Alkan, Kaçın'a günün anısına çeşitli hediyeler ve plaket takdim etti.

-Havsa'ya ziyaretler

Balkanlar Sosyal, Kültürel, Ekonomik ve Akademik İşbirliği Derneği yönetim kurulu üyeleri Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş ve Belediye Başkanı Oğuz Tekin'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan dernek başkanı Kenan Yakar, uluslararası alana yönelik projeler ürettiklerini söyledi.

Yakar, projeyi mübadele döneminde yaşayanları bir araya getirmek için yaptıklarını belirtti.

Demirtaş da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ellerinden gelen yardımı yapacaklarını kaydetti.

Dernek üyeleri daha sonra Belediye Başkanı Tekin'i de ziyaret etti. Ziyaretlerde, derneğin yönetim kurulu üyeleri Tarık Altıeller, Nuri Eken, Salih Öztürk, Orkun Şapolye ve Kazım Yavuz da bulundu.

Muhabir: Gürkan Arda - Cihan Demirci

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA