Ülkelerindeki Olaylardan Kaçarak Gaziantep'in İslahiye İlçesine Gelen 200 Suriyeli, İlk

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Gaziantep'in İslahiye ilçesine gelen 200 Suriyeli, İslahiye İmam Hatip ve İlahiyat Gönülleri Derneği'nin girişimleriyle eve yerleştirildi.

Türkiye'ye sığındıktan sonra 10 gün önce İslahiye ilçesine gelen yaklaşık 200 Suriyeli, çadır kentte yer olmadığı için bir depoda barınmaya başladı.

Suriyeliler daha sonra İLK-DER'in yardım ve girişimleriyle kiralanan evlerine geçti.

İLK-DER Başkan Yardımcısı Ökkeş Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, muhacir olarak gördükleri Suriyelilere yardım etmeye devam edeceklerini belirtti.

Depoda barınan Suriyeliler için ev kiraladıklarını ifade eden Yıldız, ''Şu anda yaklaşık 200 Suriyeli evlere yerleştirilmiş durumda. Hava şartları malum. Dolayısıyla bu insanların daha sağlıklı ortamda kalmalarını arzu ettik'' diye konuştu.

İlçede kalan Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardım merkezi oluşturduklarını aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

''Bu organizasyon derneğimizin kadın komisyonu tarafından düzenlendi.

Burada toplanan malzemeler ihtiyaç sahibi Suriyelilere gönderiliyor. İlçemizde sığınmacı sayısı her geçen gün artıyor. Mevsimin kış olmasından dolayı yaşam şartları çok zor. Çok kötü ortamlarda çok zor şartlarda kalıyorlar. Biz de dernek olarak Suriyeli kardeşlerimizin acil ihtiyaçlarını karşılamaya bir nebze de olsa hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz.''

Muhabir: Zekeriye Şimşek / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA