Tüm İnşaat Mühendisleri Federasyonu Genel Başkan Vekili Karataş'ın Açıklaması

Tüm İnşaat Mühendisleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, girişimleri sonucu ATSO'ya kayıtlı üye sayılarının 2 bin 501'in üzerine çıkarıldığını, böylece meclis üye sayısının 5'e, komite üyesi sayısının da 11'e çıkarıldığını bildirdi.

Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, ATSO seçimlerinin en erken mayıs ayında yapılmak üzere ertelenmesinin demokrasinin çoğulcu ve katılımcı olmasıyla güzelleşeceğine olan inançlarından dolayı doğru olduğunu belirtti.

Seçimlerin ağustos ayına kadar yapılabilme imkanı olduğunu olduğunu dile getiren Karataş, şunları kaydetti:

''Ağustostan sonra TOBB seçimleri yapılacağı için ağustosa kadar ticaret ve sanayi odaları seçimlerini tamamlayacaklardır. Bu süre zarfında NACE, yani meslek örgütlerinin kodlanması sonucunda bizim eskiden 33. grup olan müteahhitlik faaliyet numaramız, 30. grup olarak değiştirildi. Bu mevzu bahis NACE kodlaması öncesinde 33. grupta müteahhitlik faaliyetinde iştigal eden ATSO'ya kayıtlı 3 bin 411 üyemiz varken, NACE'den sonra üye sayımız 2 bin 470'e, meclis üyesi sayımız 4'e, komite üyesi sayımız 9'a düşürülmüştü. Arada 941 üyemizin nereye gittiğini anlayamamıştık. Girişimlerimiz sonucu ATSO'ya kayıtlı üye sayımız 2 bin 501'in üzerine çıkarılmış, böylece meclis üyemizin sayısı 5'e, komite üyesi sayımızda ise 11'e çıkarılmıştır. Seçim tarihinin uzatılması sonucu farklı meslek gruplarına kaydırılan üyelerimizin gerek geriye dönmeleri gerekse gittikleri grupta seçim çalışmaları yapabilmeleri ve ATSO Meclisinde gerek müteahhitlik sektörümüzü ya da yeni sektörlerini temsil edebilmeleri adına zaman kazanacaklardır. Seçim çalışması yapabilme süreleri uzamıştır.''

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA