Kars'ın Sarıkamış İlçesinde Kar Kalınlığı 160, Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki 2. Etap Pistlerde 2 Metre 5 Santimetre Olarak Ölçüldü

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar kalınlığı 160, Bayraktepe Kayak Merkezi'ndeki 2. etap pistlerde ise 2 metre 5 santimetre olarak ölçüldü.

Bazı vatandaşların kar yağışı altında güçlükle yürüdüğü dikkati çekerken bazıları da atlı kızaklarla gezerek karın keyfini çıkardı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri de kar yağışı nedeniyle olabilecek kazalara karşı sürücülere uyarılarda bulunuyor.

-Ağrı-

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde kar yağışının ardından kapanan köy yollarını açma çalışmaları devam ediyor.

İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yeltepe köyünün yolunu açma çalışmalarını Taşlıçay Kaymakamı Murat Zadeleroğlu ve Taşlıçay Özel İdare Müdürü Mustafa Şengül de izledi.

Kaymakam Zadeleroğlu, ilçede kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını ulaşıma açtıklarını belirterek, ''Ancak ilçeye en uzak noktada bulunan Yeltepe köyüne yoğun tipi nedeniyle 7 gündür ulaşım sağlanamıyordu. Ekiplerimizin çalışmaları sonucu yer yer 4 metre kalınlığa ulaşan karı aşarak ulaşımı sağladık'' dedi.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA