İstifa eden vekil CHP'deki krizin perde arkası anlattı

CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in "Türk ulusu ile Kürt milliyetini eşit tutamazsınız" sözlerinin ardından istifa eden CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, 5N1K'da Cüneyt Özdemir'e konuştu.

İstifa eden vekil CHP'deki krizin perde arkası anlattı
CNN Türk ekranlarında yayınlanan 5N1K programına konuk olan Salih Fırat canlı yayında kendisini istifaya götüren süreci anlattı.

'Güler'in sözleri bardağı taşıran Son damla oldu. Pişman değilim' diyen Fırat, Birgül Ayman Güler'in yaptığı konuşmayı dinlediği sırada'Biz bu CHP'ye mi geldik, bizim parti programında neler yazıyor, burada neler konuşuyoruz' diye düşündüğünü belirten Fırat, o konuşma Sonrası istifa kararı aldığını kaydetti.

Salih Fırat sözlerini şöyle sürdürdü:

'Anadilde savun görüşülürken Birgül Ayman Güler'in talihsiz açıklamaları beni bu sürece getirdi. Grubumuz adına konuşan herkes bu yasaya karşı olduklarını belirlediler. Bizim partimizin genel yaklaşımı bu yasanın geçmesiydi. Önergelerde verildi. Amam nedense söz alan arkadaşlarımız tavır aldılar. Birgül Ayman Güler bu sözleri söyleyince de istifa etme kararı verdim. Ertesi sabah istifamı verdim. Siyasete bağımsız oalrak devam edeceğim. Kimseyle bir görüşmüşlüğüm yok. Ama bu fikir CHP'de böyle devam ederse CHP'deki kırılma büyüyerek gider'

BEYAZ GAZETE