Çorum Tapu İl Müdürlüğü, Randevu Sistemine Geçti

Çorum Tapu İl Müdürlüğü'nün iş ve işlemlerin daha rahat yürütülmesi adına randevu sistemi uygulamasına başladığı bildirildi.

Tapu İl Müdürü Nurettin Buyruk, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı makamında ziyaret etti.

Kurumun ''e-tahakkuk ve tahsilat'' sistemini uygulamasına başladığını ifade eden Buyruk, vatandaşların artık tapu hizmetleri sırasında vakit kaybı yaşamayacaklarını söyledi.

Vatandaşların, daha önce harç ücreti yatırmak amacıyla ilgili banka şubesi ile müdürlük arasında geliş-gidiş yaparak zaman kaybı yaşadıklarını belirten Buyruk, yeni uygulamanın zaman kaybının önüne geçeceğini vurgulayarak şunları kaydetti:

''İl Müdürlüğümüz tarafından yeni uygulamaya giren 'e-tahakkuk ve tahsilat sistemi' ile vatandaşlar, tapu işlemi için kuruma gelip işlemlerini başlatıyorlar. Bir süre Sonra işlem, harç tahsilatı aşamasına geldiğinde Tapu Müdürlüğü, kişinin cep telefonuna SMS ile bir numara gönderiyor. Kişi bu numara ile Ziraat Bankası'ndan ya da ATM'lerinden harcını yatırabiliyor. Harç yatırım işlemi Tapu Müdürlüğü'nün e-tahakkuk ve tahsilat sisteminde görünüyor. Dolayısıyla kişi, Tapu Müdürlüğü'ne sadece Son imza için gidiyor. Bu da vatandaşa büyük kolaylıklar sağlıyor.''

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal da Tapu İl Müdürlüğü'nde önemli gelişmelerin yaşandığını, vatandaşların eskiye nazaran işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebildiklerini söyledi.

Oda üyelerinin, Tapu İl Müdürlüğü'ndeki harç yatırma işleminin daha sistematik bir şekilde gerçekleştirilebilmesi talebini İl Müdürü Nurettin Buyruk'a ilettiklerini belirten Başaranhıncal, ''E-tahakkuk ve tahsilat sistemi ile Odamız üyeleri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız artık daha hızlı ve zahmetsiz bir şekilde hizmet alacak'' diye konuştu.

Muhabir: Gazi Nogay

Yayıncı: İsmail Çimen
Kaynak: AA