Fem Özel’den Dokuz Kişilik Sınıflarda Beş Yıldızlı Eğitim

İzmir’de yedi yıldır faaliyet gösteren FEM Dershanesi, eğitimdeki çıtasını yükselterek dokuz kişilik sınıflarda beş yıldızlı eğitim vermeye başladı.

Normal dershanelerin 24 kişilik sınıflarda verdiği eğitimi uzun süredir 16 kişilik sınıflarda sürdüren dershane, önce adını FEM Özel olarak değiştirdi, ardından da sınıf mevcutlarını dokuza düşürdü. Bununla da yetinmeyip fiziki altyapısını yeniledi.

TÜRKİYE GENELİNDE 8. FEM ÖZEL İZMİR’DE AÇILIYOR
Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte başlayacak dekorasyon ve tadilat çalışmaları öncesi bilgi veren FEM Özel İzmir Şube Müdürü Raşit Doğan, “FEM Dershaneleri, 1984 yılında ilk defa İstanbul Altunizade’de açıldı. Zaman içinde şube sayısı 215’e ulaştı. İzmir’de ise 2007 yılında hizmete başlamıştı. Bu yıl format değiştirerek FEM Özel olarak yolumuza devam etmek istiyoruz. İstanbul’da altı, Bursa’da iki FEM Özel şubemiz mevcut, şimdi de İzmir’de açıyoruz.” dedi.

'İZMİRLİLER ÖZEL OLMAMIZI İSTEDİ'
Şube Müdürü Doğan, “Mevcut dershaneler, kitle dershaneciliği formatında eğitim vermeye devam ediyor ancak her geçen gün standartların yükselmesi, velilerimizden öğrencileri için yoğun bir şekilde birebir ilgi, özel ders talepleri gelmesi bizde format değişikliği düşüncesi oluşturdu. Zaten İzmir ölçeğinde bu alanda bir boşluk ve ihtiyaç olduğu görülüyor. Dersliklerin dizaynı, öğrenci masası, akıllı tahta, teknolojik altyapı, sosyal alanlar ve öğrenciye verilecek dökümanlara, yıllık ve günlük ders planlarına varıncaya kadar ince ve hassas bir çalışma yaptık.” şeklinde konuştu.

'ÖĞRENCİLERİMİZ REDOKS SİSTEMİYLE TANIŞACAK'
FEM Özel’i tercih eden öğrencilerin eğitim kalitesinden memnun kalacağını ve birçok yenilikle tanışacaklarını söyleyen Doğan, “Öğrencilerimize 720 saatlik ders ve sınav planlaması yaptık. Bunun yanında haftanın altı günü öğretmeniyle birlikte olmasını sağlayacak etkinliklerimiz var. Özel ders taleplerini karşılayacak programımız var. Redoks sistemi dediğimiz bu programla öğrencilerimiz, internet ortamında randevu alıyor ve sorularını birebir sorabiliyor. Derste anlayamadığı konuları tekrar dinleme imkânı bulabiliyor. Hafta içinde istediği konudan 40’ar dakikalık altı özel ders alabiliyor. Bu da yılda 168 saate karşılık geliyor. Piyasada bir saatlik özel dersin ücreti 100-200 lira arasında. Bütün branşlardan özel ders almanın maliyeti 20 bin lirayı geçiyor. Biz bu ihtiyacı daha uygun bir ücretle karşılamakla beraber özel derste yapılamayacak birçok şeyi de yapıyoruz. Türkiye geneli sınavlarla yarış havası oluşturuyoruz. Sınav sistemi, ders çalışma teknikleri, motivasyon seminerleri veriyoruz, Bunun dışında Z-Kitap (Zenginleştirilmiş Kitap) dediğimiz ders animasyonlarıyla dolu dijital yayınımız var. Biz bu yayını, öğrencilerimize hediye edeceğimiz tablet bilgisayarlarla sunacağız. Tablet içinde ayrıca sanal sınavlar, soru bankaları ve çözüm videoları olacak.” dedi.

ÖĞRENCİ REHBERLİĞİNDE MENTÖRLÜK SİSTEMİ
FEM Özel’de, öğrenci rehberliğinde mentörlük sistemi uygulanacağını da belirten Raşit Doğan, dokuz öğrenciye bir mentör öğretmen atanacağını söyledi.

Bu sistemin eğitim koçluğundan farklı olduğunun altını çizen Doğan, “Mentör, öğrenciyi kendi başına bırakmaz. Onunla görüşmelerinde yanlışlarını, doğrularını gösterir. Yapması gerekenleri anlatır, öğrenciye bu konuda yardımcı olmaya çalışır, kısa ve uzun vadeli hedefler koyar. Bu noktada ailesiyle görüşür. Moral ve motivasyonu canlı tutmaya çalışır. Sürekli öğrencinin yanında olmak suretiyle rehberlik faaliyetini sürdürür.“ diye konuştu.

ÖĞRENCİLER YILDA 60 BİN SORU ÇÖZÜYOR
Öğrencilerinin yılda ortalama 60 bin soru çözdüğünün altını çizen Doğan, 2Yıl içinde bir öğrenciye 800’ü aşkın yaprak test uyguluyoruz. Bir de akıllı döküman diye nitelediğimiz fasiküllerimiz var. Öğrencilerimize 19 kitaptan oluşan, konu anlatımlı Simetrik Eğitim Seti veriyoruz. Dershane olarak hazırladığımız 21 FEM Dergi’de, konu anlatımlarıyla birlikte yaklaşık 42 bin soru var. Yayınlarımız, alanında uzman kadromuz tarafından hazırlanıyor. Hazırlık aşamasında büyük bir titizlikle ar-ge çalışmaları yapılıyor. Geçen yıl uygulanan YGS’deki 100’e yakın sorunun, bizim kaynaklarımızdaki sorularla büyük benzerlikler taşıdığını görebilirsiniz. Konu ve mantık aynı ama içeriği farklı." dedi.

İzmir’deki FEM şubesinin geçen yılki üniversiteye yerleştirme sayıları:Hukuk Fakültesi 25
Tıp Fakültesi 30
Diş Hekimliği-Eczacılık 11
Fizik Tedavi ve Rehberlik –Hemşirelik 29
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 92
Mühendislik ve Mimarlık Fakülteleri 127
Eğitim Fakültesi 55
Fen Edebiyat Fakültesi ve Diğerleri 54 Toplam: 423