Sındırgı Belediye Başkanı Ertuğrul Açıklaması

Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, daraltılan termal turizm alanlarını geri almak için Danıştay'a iptal davası açacaklarını bildirdi.

Ertuğrul, Sındırgı'nın Çaygören Barajı çevresi, Hisaralan Kaplıca Bölgesi, Emendere Kaplıcası ve Yusufçamı köyünün, 2008 yılında turizm bölgesi ilan edildiğini hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde Yusufçamı, Emendere ve Hisaralan'ın, Bakanlar Kurulu kararıyla turizm bölgesinden çıkartılarak, alanın daraltıldığını ifade eden Ertuğrul, şöyle şöyle konuştu:

''Sındırgı'mız, termal turizm denilince en önde gelen ilçelerin başında yer alıyor ve çok büyük yatırımlar yapılmaya başlanıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu Kararı ile ilçemizin termal turizm alanları daraltılıyor, Sındırgı'mızın turizm alanında ilerlemesinin önüne engel koyuluyor. Biz de bu engelleri ortadan kaldırmak, daraltılan termal turizm alanlarını geri almak için Danıştay'a iptal davası açıyoruz. Sındırgı'mızın ve halkımızın haklarını sonuna kadar arayacağız. İlçemiz termal turizmde en önde gelen ilçelerden olmaya devam edecek.''

Muhabir: Necip Karatuna / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA