Kabinede Yapılan Değişiklikte Mardin Milletvekili Muammer Güler'in İçişleri Bakanlığı Görevine Getirilmesi Mardin'de Sevinçle Karşılandı

Kabinede yapılan değişiklikte Mardin Milletvekili Muammer Güler'in İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesi kentte sevinçle karşılandı.

Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, kenttin giriş noktalarına ''İçişleri Bakanlığı onuru milletvekilimiz Muammer Güler ve şehrimize hayırlı olsun'' yazılı afişler astırdı. Belediye binası önünde de halk oyunları gösterileri yapılarak, kurbanlar kesildi.

Belediye Başkanı Ayanoğlu, burada yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığına Güler'in getirilmesinin barışın oluşması için başlatılan çözüm sürecinin hızlanması açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi.

Mardin'in de UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmesi sürecinin daha hızlı ilerleyeceğini kaydeden Ayanoğlu, şunları söyledi:

''Bugün Mardin için onurlu bir gün, şerefli bir gün. 18 yıl sonra Mardin'e İçişleri Bakanlığı görevini bir hemşehrimize verildi.

Milletvekilimiz Muammer Güler'e verilen yeni görev, Başbakanımızın şehrimize vermiş olduğu önemi de ortaya koymaktadır. Kardeşlik ikliminin tekrar yeşerdiği bugünlerde çözüm sürecinin hızlanması noktasında vekilimizin bu konuda ciddi bir gayreti olacağını düşünüyoruz.''

AK Parti İl Başkanı İbrahim Fide ise bu kararı beklediklerini belirterek, ''Milletvekilimiz Güler'in bu göreve uygun görülmesi Mardin'de çok büyük coşkuyla karşılandı. Muammer Güler sadece Mardin'in bakanı değil tüm Türkiye'nin bakanı. İnşallah bölgemizde süren bu çözüm sürecinde katkılarının olacağına inanıyoruz'' dedi.

Muhabir: İbrahim Sincar / İbrahim Yakut

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA