BDP'li Buldan, Faili Meçhuller İçin Araştırma Komisyonu Kurulmasını İstedi

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Türkiye'deki faili meçhul cinayetlerle ilgili TBMM'de araştırma komisyonu kurulmasının zorunlu olduğunu söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Buldan, HADEP yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in kaybolmasının 12'inci yılı olduğunu belirtti.

Buldan, Ergenekon soruşturması Fırat'ın doğusunda işlenen insanlık suçlarını kapsamadığı sürece, Türkiye'nin aydınlık geleceğe kavuşamayacağını söyledi.

BDP olarak TBMM'ye faili meçhul cinayetlerle ilgili verdikleri çok sayıda araştırma önergesi olduğunu hatırlatanPervin Buldan, şimdiye kadar AK Parti'nin oylarıyla bu önergelerin reddedildiğini kaydetti.

İÇİŞLERİ BAKANI DEĞİŞİKLİĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

"İçişleri Bakanı değişti, nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soru üzerine Buldan, "İçinde bulunduğumuz süreç önemli bir süreç. Barış süreci dediğimiz bu süreçte özellikle İçişleri Bakanı'nın görev ve sorumluluğunun çok büyük olduğunu ifade etmek istiyorum. Herkesin mutlu, huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabileceği ve Güneydoğu'da barış güvercinlerinin uçurtulacağı sözünü ifade eden Sayın Muammer Güler'in bu süreçte iyi bir sınav vermesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü bu süreçte barış sürecinde herkes rolünü oynamalıdır. Ve bu rol en fazla İçişleri Bakanı'na düşmektedir. Biz gazsız, bombasız, müdahalesiz bir süreç istiyoruz." dedi.

"İdris Naim Şahin bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felakettir, beladır, ondan kurtulduğumuz için şükrediyoruz. Bir daha Allah, Şahin'in yüzünü bize göstermesin." diyen Buldan, "Muammer Güler de halkımıza takla attırmasın, amuda kaldırmasın, bıraksın gaz bombaları yetim kalsın." şeklinde konuştu.