Yalova'daki Tarihi Gacık Hamamı'nda Restore Çalışması Başladı

Yalova Valiliği ve Çiftlikköy Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden turizme kazandırılacak tarihi Gacık Hamamı'nda çalışmaların başladığı bildirildi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Gacık köyünde bulunan, Osmanlı döneminden kalma tarihi hamamda başlanan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Dağ, çalışmaların kısa sürede bitirilmesini istedi.

Daha sonra köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet eden Dağ, yaptığı açıklamada, tarihi hamamın restore edilmesinin Çiftlikköy'e büyük değer katacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Uzun süren proje çalışmaları sonucunda ihalemizi yaptık ve müteahhide yer teslimini yaptık. Firmamız da kısa süre içinde çalışmalara başladı.

120 gün iş yapım süresi var. Dilerim bu tarihten önce firma, restorasyon işlemini bitirir. Tarihi hamamın restorasyonuna büyük önem veren sayın Valimiz Esengül Civelek, eski valimiz sayın Yusuf Erbay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy ve bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.''

Dağ, hamamın tamamlanmasıyla ilçeye önemli bir turizm tesisi kazandırılacağını dile getirerek, ''Hamam restorasyonunun ardından köy meydanına yeni bir düzenleme yapmak istiyoruz. Bu düzenleme içerisinde Atatürk tarafından Gacık köyüne atanan Türkiye'nin ilk kadın muhtarı Meliha Manço'nun da heykelini yaptırmayı düşünüyoruz. Tabii ki buradaki ilk söz Gacık köyü halkının. Onların talep ettiği ne varsa onu yerine getireceğiz'' diye konuştu.

Muhabir: Erhan Erdoğan / Haluk Yüksel

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA