Tobb Ankara Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığı Görev Devir Teslimi

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, “Ülkemizin kalkınması, ülkemizin gelişmesi, bu vahşi dünya rekabeti içerisinde varlığımızı her geçen gün geliştirerek, ilerletebilmemiz açısından kadın girişimcilere ihtiyacımız var” dedi.

Tobb Ankara Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığı Görev Devir Teslimi
ASO Koordinatörlüğünde çalışmalarını yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığı devir teslim töreni Ankara Sanayi Odası Zafer Çağlayan Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tören müzik dinletisi ile başladı.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, yaptığı konuşmada, kadının erkeğin yanında yoldaş olduğunu belirtti.

Kadının ufak dokunuşlarla hayatı güzelleştiğini kaydeden Özdebir, “Kadınların sırtlarında çok büyük bir yük olmasına rağmen, daima biz erkekleri öne itmişlerdir” ifadelerini kulandı.

Erkeklerin kadınlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Özdebir, “Zannetmeyin, balolarda, sosyetik toplantılarda, hanımlar önden gelir. Bu sefer gerçekten ihtiyacımız var. Ülkemizin kalkınması, ülkemizin gelişmesi, bu vahşi dünya rekabeti içerisinde varlığımızı her geçen gün geliştirerek, ilerletebilmemiz açısından sizlere ihtiyacımız var” dedi.

Kadın girişimcilerin sayısının arttırılmasının önemine değinen Özdebir, “Kadının olmadığı yer çok iyi olmuyor. Hayatı bizden çok daha fazla ciddiye alıyorsunuz, mesuliyetlerinizi bizden çok daha fazla biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.

TOBB Ankara Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Birten Gökyay, TOBB Ankara Kadın Girişimciler İcra Komitesi’nin 24 Aralık’ta seçimle iş başına geldiğini belirterek, geçen dönemde çalışan arkadaşlarına ve koordinatör Başkan ve yöneticilerine teşekkür etti. Gökyay, “Üyelerimizin, edindikleri deneyimleri bizlerle ve tüm üyelerimizle paylaşan aktif üyeler olmalarını ve kuruldaki çalışma gruplarında yer almalarını talep ediyoruz. Bunu ihmal etmeyiniz” şeklinde konuştu

Kadın girişimcilerle ilgili faaliyet raporlarından da bahseden Gökyay, birçok bilginin internet sayfasından bulunabileceğini ifade etti.

Halk arasında bilinen adıyla ‘ayçiçeği’ne, yani günebakan çiçeğine benzemek istediklerini söyleyen Gökyay, günebakan çiçeğinin üretken bir çiçek olduğunu söyledi.

Eski İcra Komitesi Başkanı Sevgi Daştan ise, kadınların toplumdaki pozisyonunun istenilen yerde olmadığını kaydederek, “Kadının toplum içindeki rolünü erkek ile aynı seviyeye taşımazsak, toplumumuzun gelişimi, refahımız, huzurumuz ve gelecek nesillerin mutluluğu tehlikeye girecektir” şeklinde konuştu.

Kadın olduğu için her zaman zorluklarla karşılaştığını ifade eden Daştan, kadın olarak farklı düşünmesi gerektiğini ve fark yaratması gerektiğini kendi kendine söylediği belirtti.

2010-2012 yılları arasında yapılan faaliyetler sinevizyon gösterisi eşliğinde sunuldu ve ASO Başkanı Özdebir, eski İcra Komitesi Başkanı Daştan’a plaket verdi

Kaynak: İHA