Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 80. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güzelbey mesajında, 80 yıl önce Gaziantep'e gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nda üstün kahramanlık gösteren Gazianteplileri onurlandırdığını belirtti.

''Gazilik nişanı Antep'i gururlandırmış, Gazi'nin teşrifi Anteplileri onurlandırmıştır'' değerlendirmesinde bulunan Güzelbey, şöyle devam etti:

''Antep halkının işgal kuvvetlerine karşı verdiği ve milli mücadelenin temelini oluşturan, tarihe mal olmuş bu örnek savunmasını o yıllarda en iyi bilen ve yakından izleyen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazianteplileri kutlamak ve yüceltmek için bundan 80 yıl önce ilimizi onurlandırmıştır. Çünkü o büyük insan biliyordu ki; Antep savunması, yiğitliğin cesaretin ve kahramanlığın tarihi belgesidir.''

-''Gazi''lik unvanı-

Gazilik unvanının Antep'e kolay verilmediğini aktaran Güzelbey, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Bu şehrin taşı toprağı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Her köşesinde Şahinbey'in, Karayılan'ın ve bu şehir için kanını ve canını feda eden nice şehitlerin ve mücahitlerin anıları yatmaktadır. Ve bu kahramanların Antep'te yaktıkları ateş tüm yurdu sararak büyük bir direnişe dönüşmüş, Türk'üm diyen her Kasaba her şehir Antep'i örnek almıştır. Türkiye'yi kurtaran, yaşadığımız bugünleri kendisine borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; hiçbir yerden yardım almadan aylarca muhasara altında kalan ve asla şehrini işgalcilere teslim etmeyen Antep'i ve Anteplileri unutmadı.''

Güzelbey, ''Biz sadece Gaziantep'i değil, o dönem Türkiye'yi de kurtardık'' ifadesini kullanarak, Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin yıl dönümünün coşkulu törenlerle kutlandığını bildirdi.

Muhabir: Kaan Bozdoğan

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA