Bir Grup Veli, Sınıf Öğretmeninin, Öğrencileri Taciz Ettiği İddiasıyla Suç Duyurusunda Bulundu

Kuşadası'nda bir grup veli, ilköğretim okulunda görevli sınıf öğretmeninin öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan öğretmenin evinde savcılık talimatıyla arama yapıldı.

İddiaya göre, çocukları ilçedeki bir ilköğretim okulunda 3. sınıf öğrencisi olan 3 veli, çocuklarının öğretmenleri Y.K. tarafından taciz edildiği iddiasıyla polise başvurdu. Gözaltına alınan Y.K, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Y.K'nın serbest kalması sonrası, sınıftaki diğer veliler de polis merkezine giderek suç duyurusunda bulundu.

Sınıfta eğitim gören 14 kız öğrencinin savcılık tarafından ifadesinin alınmasının ardından, savcılık talimatı ile Y.K'nın evinde yapılan aramada, bilgisayar ile çeşitli fotoğraf ve evraka el konuldu.

Öte yandan, iddialar sonrası bazı veliler bugün çocuklarını okula göndermedi.

Velilerden Ş.S.I, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların ifadelerindeki benzerliğin tesadüf olamayacağını belirterek, ''Eğitimciler, meslektaşlarını düşünüyor. Bize 'Çocuklar hayal dünyasında' diyorlar. Sınıftaki tüm kız çocukları aynı hayali mi görüyor- Çocuklar iki yıldır tacizlerin sürdüğünü söylüyor. Hepsini korkutarak ailelerine söylememelerini istemiş'' dedi.

Sınıf öğretmeni Y.K. ise 24 senedir öğretmenlik yaptığını, yaşananların birkaç velinin senaryosu olduğunu savundu.

Muhabir: İbrahim Uzun - Eşber Okayer / Zeynep Hoşgörür

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA