Saadet Partisi Fransa'nın Mali Operasyonunu Protesto Etti

Saadet Partisi üyeleri, Fransa'nın Mali'de yaptığı askeri operasyonları protesto etti.

Fransa Konsolosluğu'na temsili kanlı altınlar atan eylemciler, siyah çelenk bıraktı. İstanbul İl Örgütü üyesi yaklaşık 200 kişi, Galatasaray'da biraraya geldi. Ellerinde, “Özgür Mali, Bağımsız Afrika", "Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zalimler diz çökmez" yazılı dövizler taşıyan eylemciler, "Katil Fransa Afrika’dan defol" sloganları attı. Fransa Konsolosluğu'na yürüyen eylemciler, siyah çelenk ve temsili kanlı altınları bir taht üzerinde taşıdı. Eylemde Malili müslümanları temsilen yüzünü boyayan 4 kişi dikkat çekti.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer, "Yüzyıllardır gücü elinde bulunduran batı dünyası, girdiği her ülkede, gittiği her beldede mazlumların alın teri üzerine kurduğu saltanatla bugüne kadar geldi. Fransa’nın her türlü baskısını iliklerine kadar hissetmiş, sosyal, ekonomik ve siyasal açıdan söndürülmüş olan Mali’nin, 1884’ten 1960 yılına kadar Fransa’nın işgali altında kalması yetmezmiş gibi, bağımsızlığı kazandıktan sonra da işbirlikçi hükümetler tarafından yine Fransız otoritesine bağlı bir süreç yaşamıştır” dedi.

Basın açıklamasından sonra İstanbul İl Başkanı Esmerer, yanında getirdikleri siyah çelengi Fransa konsolosluğu önüne bıraktı. Ardından, Fransa’yı temsil eden bir kişi tahta oturdu. Sonrasında ise tahtı Malili müslümanları temsilen yüzlerini boyayan 4 kişi kaldırarak taşıdılar. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi .
Kaynak: İHA