Obama ikinci kez yemin etti

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre bahçesinde ve yüz binlerce Amerikalı tarafından izlenen törende yemin etti.

Obama ikinci kez yemin etti
ABD Başkanı Barack Obama'nın, 2. dönemi Beyaz Saray'daki yemin töreniyle resmen başladı. Obama'nın yemin törenine eşi Michelle Obama ve kızları da katıldı. Michelle Obama yemin törenine özel koyu mavi kıyafetiyle şıklığını sergilerken eşi Barack Obama ilk yemindeki gibi şaşırmamak için büyük çaba sarf etti. Obama kelimeleri tane tane söyleyerek 2'nci yeminini bu kez şaşırmadan etti.

Amerikan Başkanı ailesinin bulunduğu yemin töreninde, eşinin ailesinden kalan RobinSon Ailesi İncil'i üzerine yemin etti. Obama'nın üzerine yemin ettiği İncil'i tutan da eşi Michelle Obama oldu.

2008 yılındaki şaşaalı yemin töreninde şaşırdığı için esprilere konu olan Obama bu kez yemini okuduktan Sonra kızına dönerek ''Başardım'' dedi. Obama'nın bu esprisi Son derece ciddi bir ortamda yapılan törenin havasanın da yumuşamasını sağladı. Amerikan medyası Obama'nın yemin törenini canlı yayınla izleyicilerine aktardı.

Çok az sayıda davetlinin katıldığı tören 2 dakikadan az sürdü. Obama'nın yemin töreninden Sonra yapacağı konuşmanın da 2008'dekine oranla çok daha az kişi tarafından dinleneceği tahmin ediliyor. Başkanların 2'nci yemin törenleri genellikle ilkinden çok daha sessiz geçiyor.