3 kadın PKK'lının öldürülmesi olayında flaş gelişme

Fransız savcılığı Paris'te 3 PKK'lı kadına suikast sebebiyle gözaltına alınan kişinin Ömer Güven olduğunu açıkladı

3 kadın PKK'lının öldürülmesi olayında flaş gelişme
Fransa'nın başkenti Paris'te 3 kadının öldürülmesi olayıyla ilgili Fransız savcısından açıklama geldi. Kamera kayıtlarını inceleyen Fransız savcısı cinayeti işleyen kişinin adını Ömer Güney olarak açıkladı.

Açıklamada,''30 yaşındaki Ömer Güney'in Sivas Şarkışla doğumlu olduğu, 2 yıldır PKK üyesi olduğu'' yer aldı.

Cinayetin nedeninin henüz kesinlik kazanmadığı da bildirildi.

'TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTILI CİNAYET'
Tutuklamanın ardından Fransız Savcılığı'ndan yapılan açıklamada Güney'in “bir terör örgütü ile bağlantılı olarak cinayet işlemekten” sorgulamasının devamına ve hakkında “terör örgütü ile bağlantılı olarak cinayet” iddiasıyla da soruşturma açılmasına karar verildiği ifade edildi.

Güney tutuklanırken, yine olayla ilgili geçtiğimiz hafta gözaltına alınan diğer kişi serbest bırakıldı. Bu kişinin de Muş'un Varto ilçesinden Yüksel A. olduğu öğrenildi.

FRANSIZ BASININDA İLGİNÇ DETAYLAR
Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Journal du Dimanche, dün “İki şüpheli Kürt ve bir DNA” başlıklı bir haber yayımladı. Habere göre cinayetlerin işlendiği dairede bulunan bir boş kovanda, öldürülen üç kadına ait olmayan bir DNA izine rastlandı.

Haberde, bulunan DNA'nın, Fransa ve diğer ülkelerin polis teşkilatlarının DNA arşivindeki örneklerle kıyaslanacağı belirtildi. Ancak “eksik” diye tanımlanan numunenin durumunun, kapsamlı bir analize izin vermediği ifade edildi.

20minutes gazetesi de bu DNA'nın kime ait olduğunun gözaltılar sona ermeden açıklanmayacağını bildirdi. Gazeteye konuşan soruşturmaya yakın bir kaynak, zanlılardan birinin paltosunun kolunda barut izi bulunduğunu da aktardı.

ÖRGÜT İÇİ KISKANÇLIK ŞÜPHESİ
Le Point dergisinin internet sitesi, cinayetin örgüt içi'kıskançlık'tan kaynaklandığını öne sürdü. Habere göre öldürülen PKK'lıları son gören kişi olduğu iddiasını ifade verirken yalanlayan Ömer Güney, kendisine gösterilen güvenlik kamera görüntüleri bu durumun aksini kanıtladığı için çelişkili konuşmaya başladı. Görüntülerde, Ömer Güney'in binaya bir çantayla girip çıktığı görülüyor. Haberde,'cinayetin işlendiği silahla aynı tür bir silahtan geldiği anlaşılan barut izlerinin de bu çantada bulunduğu' ifade ediliyor.

Le Point'a göre polis, Güney'in, örgüt içinde kendisine ikincil roller verildiği için bu üç kadına'kin' beslediği ve bu nedenle bu cinayetleri işlemiş olabileceğini düşünüyor.