Kurtulmuş: Darbeyi Benimseyen Partiler Tarihten Silinmeye Mahkumdur

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’yi 30 sene geriye götüren darbelerin artık geçmişte kaldığını söyledi.

Cami kapatmak, ülkeyi darbe ile parçalamak isteyen zihniyetin belirli bir oy potansiyeli olduğunu belirten Kurtulmuş, cuntacılara destek veren partilerin tarihten silineceğini kaydetti.

Kurtulmuş, partisinin Kırıkkale İl Teşkilatı tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini söyledi.

Barış süreciyle ilgili, “Çözüme yaklaşıldığı kanaatindeyim. İnşallah sağduyu egemen olur, halkın içerisinde geniş kitleler bu sağduyuyu destekler.” dedi.

AK Parti’ye şan, şöhret, makam için gelmediğini belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin önemli yerlere gelmesi gerektiğine inandığı için AK Parti saflarına geçtiğini ifade etti.

Karanlık darbelerin artık geride kaldığını belirten Kurtulmuş, “Cami kapattırmak isteyen, köylüleri küçük gören, tepeden bakmak isteyen, darbe yapıp ülkeyi karıştırmak isteyenlere halk seçimlerde gereken cevabı verdi. Vermeye de devam edecek. Bu ülkede eline fırsat geçse darbe yapmak isteyecek kesimler ve düşenceler var. Geri zihniyet ve cuntacılara milletimiz ve milletimizin güvendiği hükümetimiz asla izin vermeyecek.” diye konuştu.

Önümüzdeki 10 yıllık sürecin Türkiye'nin dönüşüm süreci olacağını ifade eden Kurtulmuş, bu süreci 3 temel sözle ifade etmeye çalıştıklarını, bunlardan birinin yeni Türkiye'nin inşası olduğunu bildirdi. Türkiye'de artık faili meçhul cinayetler olmadığını, askeri müdahalenin şartlarının bütünüyle ortadan kalktığını anlatan Kurtulmuş, “Ancak bunların kurumsal hale getirilebilmesi için yapısal dönüşüm süreçlerinin gerçekleşmesi gerekiyor. Muhalefet partileri günü kurtarma derdine düşerken, AK Parti 10 yıl ileriyi düşünüyor ve buna göre adım atıyor. İşte bizim en önemli farkımız budur.” diye konuştu.

Barış sürecinin çözümüne ulaşmanın siyasetin görevi olduğunu ifade eden Kurtulmuş, bu sorunun çözümünün AK Parti'nin, CHP'nin, MHP'nin ve BDP'nin vazifesi olduğunu bildirdi.

TÜRK- KÜRT KAVGASI DEĞİL
Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu kavga, Türkiye'nin Kürtleriyle Türklerinin kavgası değildir. Türkiye'nin Kürtleriyle Türklerinin kavgası olsaydı, Türkiye 50 bin kere bölünürdü. Bu kavga uluslararası terör siyasetinin Türkiye'de verdiği kavgadır. Bir takım dahili ve harici karanlık odakların tezgahlamış olduğu bir oyundur. Bu kavganın devamından, bu savaşın devamından medet uman, beslenen çevreler vardır. Kim kaybetti- Bu ülkenin Kürtleri ve Türkleri kaybetti. Bu sorunun çözümünü ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Çözüme yaklaşıldığı kanaatindeyim.

”CHP YÜZDE 30 OYU GEÇEMEZ
Kurtulmuş, Türkiye'de bütün partileri kapatılsa ve CHP rakipsiz tek başına seçime girse dahi bu milletten yüzde 30'dan fazla oy alamayacağını iddia etti. Türkiye'de gücü elinde bulunduranların millete zorla siyaset, yaşam tarzı ve dünya görüşü dikte ettirmeye çalıştıklarını hatırlattı. “Millete giydirmeye çalıştıkları deli gömleğini millet giymedi” diyen Kurtulmuş, bu güç odaklarının milletin oyuyla iktidar olamayacaklarını bildikleri için Türkiye'yi hep kara bir tünelin içerisinde tuttuklarını anlattı .