Hollanda'da Üst Düzey Kamu Yöneticilerinin Maaşlarına Sınır Konuldu

Hollanda'da aldıkları yüksek oranlardaki ücretlerden dolayı zaman zaman eleştirilen üst düzey kamu yöneticilerinin maaşlarına sınırlama getirildi.

Yeni yürürlüğe giren yasaya göre, kamu ile eğitim ve sağlık gibi yarı kamu kurumlarında çalışan üst düzey yöneticilerin maaşları, bakan maaşlarının yüzde 130'unu aşamayacak.

Tüm giderler ve katkı payı dahil yöneticilerin yıllık maaşlarının üst sınırının 228 bin 599 avro olmasını öngören yasada, işten çıkarılma durumunda tazminatı ise 75 bin avro olarak belirlendi.

Ayrıca yeni düzenlemeye göre, sözü edilen kategoride bulunan yöneticilere ikramiye ve kar payı gibi ek ödemeler de yapılmayacak.

Şu anda öngörülen sınırın üstünde maaş alanlar 4 yıl boyunca bunu almaya devam edecek ancak bu süre sonunda maaşlarında yasanın öngördüğü oranlarda aşamalı olarak azalmaya gidilecek.

Kasım ayında göreve başlayan hükümet ortaklarının hazırladıkları koalisyon protokolü, söz konusu yöneticilerin maaşlarının bakanların aldıkları maaşın en fazla yüzde 100'ü üzerinde olmasını içeriyordu. Bu kapsamda hükümetin önümüzdeki dönem yeni bir yasal düzenleme daha yapması bekleniyor.

Kaynak: AA