Hamile Kadın ve Kocası, Araçlarıyla Sel Sularına Kapıldı

Antalya’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle oluşan su birikintisinde araçlarıyla mahsur kalan karı koca, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

Hamile Kadın ve Kocası, Araçlarıyla Sel Sularına Kapıldı
Olay, saat 21.00 sırasında Antalya’nın Aksu ilçesi Topallı mevkiindeki Teğnelli Köprüsü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Şener (44) ile 4 aylık hamile olan eşi Bedriye Şener (38) Aksu ilçesi Yurtpınar, Barbaros Mahallesi’ndeki yakınlarının ziyaretinin ardından araçlarıyla yola çıktı. Topallı Mevki Teğnelli Köprüsü’ne gelen Hüseyin Şener, biraz suları yükselen köprüden yavaş yavaş geçmeye başladı.

Akıntılı suda yolun ortasına kadar gelen Hüseyin Şener, akıntı nedeniyle aracının direksiyon hakimiyeti kaybetti. Akıntılı sular arasında şarampole yatan araçta mahsur kalan Şener ailesi, itfaiye ve polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, ön çalışmanın ardından olay yerine iş makineleri ve kurtarma botunun gelmesini talep etti. Bot, iple itfaiye aracına bağlandıktan sonra içindeki itfaiye eri ile suya bırakıldı. Akıntılı suda kürek çekerek ilerleyen itfaiye, 15 dakika içinde Şener ailesinin mahsur kaldığı minibüse ulaşmayı başardı. İtfaiye 4 aylık hamile olan Bedriye Şener ve eşi Hüseyin Şener’e can kurtaran yeleği giydirerek, bota aldı. İple bağlı olan bot itfaiye polis ekiplerinin koordineli bir şekilde çalışması ile kıyıya çekildi. Büyük panik yaşayan Bedriye Şener, ambulansa alındı. Fenalık geçiren Hüseyin Şener ise, bir itfaiye erinin omzunda bottan alınarak ambulansa bindirildi.

Yaklaşık 2 saat mahsur kaldıklarını anlatan Bedriye Şener, “Biraz korktum. Allah ne derse o olur. 3 saat oldu çok korktum. Eve gidiyorduk. Kurtaranlardan Allah razı olsun” dedi.

İl müdahaleleri ambulansta yapılan Bedriye Şener kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Hüseyin Şener ise polis merkezine götürüldü .
Kaynak: İHA