Türkmeneli Partisi, 19. Yıl Dönümünü Erbil'de Kutladı

Türkmeneli Partisi, kuruluşunun 19. yıl dönümünü 10 yıl aradan sonra ilk kez Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil şehrinde düzenlenen resepsiyonla kutladı.

Erbil Sky Star Otelinde düzenlenen resepsiyona Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, Kürdistan Yurt Severler Birliği (KYB) Siyasi Büro Üyesi Sadi Pire, Bölgesel Kürt Yönetimi Türkiye Masası Şefi Abdulselam Reşid, Türkmeneli Partisi Başkanı Rıyaz Sarıkahya; İran, Mısır, Flistin ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden diplomatlar ve davetliler katıldı.

Türkmeneli Partisi Başkanı Rıyaz Sarıkahya, uzun bir aradan sonra gelişen ilişkilerle birlikte Erbil'de bulunmalarından dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Sarıkahya, "Kardeşler arasında kavgalar çıkabilir. Ama artık bunlar geride kaldı. Bu bölgede şartlar değişti. Yıllardır bölgede bürolarımız yoktu. Şartların değişmesiyle tekrar burada faaliyetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yeni sayfa açarak işlerimize başladık." dedi.

KYB Siyasi Büro Üyesi Sadi Pire, gelişen ilişkilerle partiler arası diyalogun gelişmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.